Felkészülés: az orosz futballválogatott 8–0-ra verte a kubai csapatot

Vágólapra másolva!
2023.11.21. 12:15
null
Alekszandr Golovin is betalált, a szbornaja nyolcat vágott Kubának (Fotó: Getty Images)
Az orosz labdarúgó-válogatott 8–0-ra legyőzte Kubát a hétfő esti felkészülési mérkőzésen, amelyet Volgográdban játszottak csaknem 41 ezer néző előtt.

 

Az ukrajnai háború miatt szankcionált Oroszország nemzeti együttese nagyon kevés meccsen léphetett pályára idén, a volgográdi találkozót azonban hivatalos mérkőzésnek ismerte el a sportági világszövetség (FIFA). A szbornaja a FIFA-rangsorban jelenleg a 39., a kubai válogatott pedig a 169. helyet foglalja el.

A hétfői az idei utolsó fellépése volt az orosz csapatnak. A meccs góljait nyolc különböző játékos szerezte, a különbség pedig még nagyobb is lehetett volna, de a hazaiak a hajrában tizenegyest hibáztak. Az orosz futballhistóriában a mostani a második legnagyobb győzelem, a lista élén az a 9–0-s diadal áll, amelyet a válogatott 2019. június 8-án aratott San Marino felett Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen.

A kubaiak szakvezetője, Yunielis Castillo a találkozó után panaszosan megjegyezte: játékosainak új futballcipőket kellett vásárolniuk Volgográdban, mivel a magukkal vitt lábbelik nem voltak alkalmasak a játékra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik