Emlékezés: kiskunhalasi győzelem a Fülöp Márton emlékét őrző vetélkedőn

Vágólapra másolva!
2023.11.29. 08:31
null
Hajnal Tamás és Fülöp Ferenc között a győztes iskola tanulói: Magyar Dávid és Kiss Attila
Legendák között rendezték meg a második alkalommal kiírt Fülöp Márton labdarúgás-történeti vetélkedőt, amelyen kiskunhalasi győzelem született.

A korábbi 24-szeres válogatott, 2015-ben elhunyt kapus emlékét őrzi a középiskolások között zajló vetélkedő. Idén a Ferencváros története volt a téma – éppen ezért a Groupama Aréna adott otthont a finálénak.

A legjobbak közé tíz vidéki iskola került, a zsűrit korábbi főszerkesztőnk, Dénes Tamás és a Fradi Múzeum igazgatója, Tobak Csaba alkotta. A nézők között Rákosi Gyula, Nyilasi Tibor, Lipcsei Péter és Hajnal Tamás is feltűnt, valamint a szomszédos kerület, Kőbánya polgármestere és alpolgármestere, D. Kovács Róbert Antal és Radványi Gábor is megtisztelte jelenlétével a rendezvényt.

A versenyzőket dr. György István területi közigazgatásért felelős államtitkár köszöntötte. Az izgalmas küzdelem, a remek kérdések megválaszolása után kiderült, hogy a harmadik helyen a gödöllői Premontrei Iskolaközpont, a másodikon a dombóvári Illyés Gyula Gimnázium végzett, a versenyt pedig a kiskunhalasi Szilády Áron Református Gimnázium csapata nyerte meg, elsöprő fölénnyel.

A győztesek belépőt nyertek a Ferencváros–ZTE FC NB I-es mérkőzésre, míg az MLSZ könyvjutalmat ajánlott fel a legjobbaknak, akik még számtalan ajándékot vihettek haza.

A Fülöp Mártonnak emléket állító vetélkedőt 2024-ben is megrendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik