Hollandia: Van der Vaart szerint az Ajaxnak kiesőjelöltként kell gondolnia magára

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.10.23. 13:13
null
Rafael van der Vaart szerint kiesőjelöltként kell gondolni az Ajaxra (Fotó: Getty Images)
Finoman fogalmazva sem a legszebb napjait éli a holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Eredivisie) rekordbajnok Ajax, amely hét mérkőzés után a kiesést jelentő 17. helyen áll. A csapatnál nevelkedő 109-szeres holland válogatott klasszis, Rafael van der Vaart viszont most arról beszélt, hogy ebben az idényben kiesőjelöltként kell gondolni az amszterdami csapatra.

Nem indult rosszul az Ajax 2023–2024-es idénye, hiszen a bajnokságot egy győzelemmel és egy döntetlennel kezdte, majd sikerrel vette a bolgár Ludogorec elleni Európa-liga-selejtezős párharcot is, ám a csapat az augusztus 24-i odavágó – azaz majdnem két hónap – óta nem tudott nyerni.

A 36-szoros holland bajnoknak félbeszakadt a Feyenoord elleni amszterdami rangadója, melyet hazai pályán 4–0-ra veszített el, eközben a vezetőség menesztette az öt hónappal korábban kinevezett sportigazgatót, Sven Mislintatot, a bajnokságban pedig hét meccs után egy győzelemmel, két döntetlennel és négy vereséggel csupán a 17., kiesést jelentő helyen áll – igaz, a többi csapat nyolc, illetve kilenc meccset játszott.

Az Ajax hétvégén hiába fordított az Utrecht vendégeként kétgólos hátrányból, megint nem tudott nyerni, sőt 4–3-ra kikapott. A mérkőzés után a csapat egykori játékosa, Rafael van der Vaart is éles kritikával illette nevelőegyesületét.

„Ez nem rakétatudomány, de van űr…” – idézi a Studio Voetbal szakértőjeként dolgozó Van der Vaartot a Voetbal International.– Minden rossz irányba megy. Az Ajaxnak úgy kell játszania, mint az Excelsiornak. Ez már nem az az Ajax. Feltételeznünk kell, hogy nem jobbak az ellenfeleknél, mert egyszerűen nem rendelkeznek a megfelelő tulajdonságokkal. Kicsit bénán hangzik, de jelenleg kiesőjelöltként kell gondolni az Ajaxra. Ez nagyon szomorú, de igaz” – vélekedett a Hamburgban, a Tottenhamnél és a Real Madridnál is légióskodó egykori középpályás.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik