Szaúd-Arábia: Neymar-gólpassz, Mitrovics és Messiék réme is betalált

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.09.16. 07:56
null
Malcom (balra) gólt lőtt Neymar passzából, majd közösen ünnepeltek (Fotó: AFP)
A brazil Neymar egy hónapja, augusztusban szerződött a szaúdi Al-Hilalhoz, melynek színeiben pénteken játszotta az első bajnoki meccsét és gólpasszal mutatkozott be. A mérkőzést Bognár Tamás vezette.

 


Neymar a 61. percben csereként beállva debütált pénteken a szaúdi Al-Hilalban, amely 6–1-re győzött hazai pályán az Al-Rijad ellen, és egypontos előnnyel vezeti a bajnokságot az Al-Ittihad előtt.

Neymar elképesztő üdvrivalgás közepette lépett pályára honfitársa, Michael helyett, majd pár perccel később egy jó kiugratással aktív szerepet játszott csapata harmadik góljában. Az még nem volt gólpassz, de a 83. percben már az ő átadásából szerezte meg az Al-Hilal negyedik találatát a korábban Neymarhoz hasonlóan a Barcelonában is futballozó Malcom.

A brazilok mellett az Al-Hilalban légióskodik többek között két szerb válogatott klasszis is, az októberben a Magyarország elleni Eb-selejtezőre is készülő Szergej Milinkovics-Szavics és Alekszandar Mitrovics. Mindketten kezdtek pénteken (Milinkovics-Szavicsot lecserélték), Mitrovics gólt is lőtt, az ő 11-esével szerezte meg a vezetést az Al-Hilal a 30. percben. A nyáron a Fulhamtől szerződtetett csatárnak a negyedik bajnoki meccsén ez volt az ötödik gólja a szaúdi élvonalban. Az Al-Hilalban pénteken két találatig jutott az a szaúdi válogatott Szalem Al-Davszari is, aki a katari vb-n győztes gólt lőtt a későbbi világbajnok Argentína ellen.

A mérkőzést magyar játékvezető, Bognár Tamás vezette.

NEYMAR BECSERÉLÉSE

AZ ELSŐ NEYMAR-KULCSPASSZ



NEYMAR GÓLPASSZA

 

SZAÚDI BAJNOKSÁG
6. FORDULÓ
Al-Hilal–Al-Rijad 6–1
(A. Mitrovics 30. – 11-esből, Al-Sahrani 45+4., N. Al-Davszari 68., Malcom 83., Sz. Al-Davszari 86. – 11-esből, 90+5., illetve Al-Zaqan 90+6.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik