UEFA: A huliganizmus a labdarúgás rákja – Ceferin

Vágólapra másolva!
2023.08.16. 15:17
null
Aleksander Ceferin (Fotó: Árvai Károly)
Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke sürgeti, hogy a kontinens országai segítsenek felszámolni a futballhuliganizmust, melyet a sportág rákjának nevezett.

Kiriakosz Micotakisz görög miniszterelnökkel folytatott athéni megbeszélése után a szlovén sportvezető úgy fogalmazott, a probléma Európa-szerte érzékelhető, ezért összefogásra van szükség, hogy elkerüljék a múlt hetihez hasonló tragikus esetet, amikor az AEK Athén–Dinamo Zagreb Bajnokok Ligája-selejtezős párharc első mérkőzését megelőző éjszaka a szurkolói összecsapásokban egy görög drukkert halálra késeltek.

„Ez a futball rákja, ők nem szurkolók. Olyan helyzetbe jutottunk, amikor azt kell mondanunk, hogy elég volt. Meg kell állítanunk ezt. Az erőszak és a huliganizmus nem csak görög probléma” – jelentette ki Ceferin, aki szerint az európai országoknak, intézményeknek és a médiának együtt kell működniük a jelenség megszüntetéséhez.

Micotakisz arról számolt be, hogy Görögország a szabályok további szigorítását vizsgálja a sportesemények során tapasztalható erőszak megszüntetése érdekében.

A múlt heti, tragikus eseményekből fakadó előzetes letartóztatások politikai feszültséghez vezettek Görögország és Horvátország között, de Jorgosz Gerapetritisz görög külügyminiszter arról biztosította horvát kollégáját, hogy a több mint száz fogvatartott jogait maradéktalanul tiszteletben tartják.

Az AEK Athén–Dinamo Zagreb párharc múlt heti első meccsét a 29 éves Mihalisz Kacurisz halála miatt elhalasztották, így az első mérkőzést kedden a horvát fővárosban rendezték, az athéni visszavágó pedig szombaton lesz, melyet az AEK 2–1-es előnyből vár.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik