Socca-vb: Ukrajna legyőzésével Kazahsztáné az aranyérem

Vágólapra másolva!
2023.06.11. 21:07
null
Kazahsztán győzelmével ért véget a socca-vb (Fotó: Facebook/InternationalSoccaFed)
Az esseni 5+1-es kispályás labdarúgó-világbajnokság döntőjében Kazahsztán szétlövés után legyőzte Ukrajnát, míg a bronzmérkőzés Mexikó magabiztos 2–0-s sikerét hozta Horvátország ellen.

Az elődöntők szoros küzdelmeket hoztak: Ukrajna egy góllal legyőzte Horvátországot, míg Mexikó hiába vezetett 2–0-ra Kazahsztán ellen, a közép-ázsiaiak egyenlítettek, majd a szétlövés során legyőzték a mexikói csapatot.

A bronzmérkőzésen Mexikó szerzett vezetést az első félidő közepén, amikor egy üres kapuig kijátszott ellentámadás végén Andres Cantero talált be. A második játékrészben hiába adódott több óriási ziccer a horvátok előtt, ismét Mexikó volt eredményes, ezzel eldöntve a bronzérem sorsát.

A döntőben Kazahsztán egy öngóllal szerzett vezetést, majd nemsokára érkezett a második találat is, azonban az ukránok még a félidő vége előtt szépítettek. Ezt követően Ukrajna mindent megtett az egyenlítő gólért, aminek meg is lett az eredménye, ugyanis két perccel a rendes játékidő vége előtt egy távoli lövésnek köszönhetően megszületett az egyenlítő találat, így jöhetett a szétlövés.

A rávezetések során a kapusok parádézták, nyolc próbálkozásból csak három gól született, végül 2–1-re a kazahok voltak pontosabbak, így övék az aranyérem. Érdekesség, hogy Kazahsztán az utolsó három mérkőzését egyaránt rávezetésekkel nyerte meg.

SOCCA
VILÁGBAJNOKSÁG, ESSEN

Döntő
Ukrajna–Kazahsztán 2–2szétlövéssel 1–2
Bronzmérkőzés
Horvátország–Mexikó 0–2

Elődöntők
Horvátország–Ukrajna 0–1
Mexikó–Kazahsztán 2–2 – szétlövéssel 4–5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik