Szaúd-Arábia: obszcén gesztusa miatt ki is toloncolhatnák C. Ronaldót az országból – videó

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.04.20. 12:01
null
Obszcén tette miatt akár ki is toloncolhatnák Szaúd-Arábiából Cristiano Ronaldót (Fotó: Getty Images)
Mint arról beszámoltunk, Cristiano Ronaldo ellenfele földhöz vágásával tette emlékezetessé az Al-Naszr Al-Ittihad elleni, 2–0-ra elveszített bajnokiját a szaúdi labdarúgó-élvonal 25. fordulójában. Az ötszörös aranylabdás portugál klasszis a mérkőzés végén nehezen tudta kezelni az indulatait, amikor a házigazda csapat szurkolói Lionel Messi nevét skandálták. Erre Ronaldo a nemi szervének megfogásával és mutogatásával reagált, ami Szaúd-Arábiában bűncselekménynek számít és akár ki is toloncolhatják az országból.

 

A spanyol AS szúrta ki az Egyesült Nemzetek Szervezetének Jogi Bizottságában dolgozó ügyvéd, Nuf bin Ahmed Twitter-bejegyzését, mely szerint Bin Ahmed petíciót nyújt be Szaúd-Arábia illetékes minisztériumához Cristiano Ronaldo letartóztatása és kitoloncolása érdekében.

A portugál az Al-Ittihad elleni bajnoki után megragadta nemi szervét és a Lionel Messit éltető hazai szurkolók felé mutatta, ami az ügyvéd állításai szerint bűncselekménynek számít az országban.

„Nem követem a sportot. Még ha a közönség provokálta is Ronaldót, ő nem tudta, hogyan reagáljon. Cristiano viselkedése bűncselekmény. Az ilyen illetlen nyilvános cselekedet azon bűncselekmények közé tartozik, amelyek a letartóztatást és a kitoloncolást is lehetővé teszik, ha külföldi követi el. Petíciót nyújtunk be a minisztériumhoz az ügyben” – írta Twitter-oldalán Nuf bin Ahmed.

FRISSÍTÉS: a holland Voetbal International számolt be róla, hogy az Al-Naszr közlése szerint Cristiano Ronaldo ágyéktáji sérülés miatt nyúlt nemi szervéhez.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik