Sepsi: csütörtökön hirdetnek ítéletet a Craiova-ügyben

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2023.03.07. 19:08
null
Még mindig van folytatása a Sepsi–Craiova-ügynek (Fotó: Tókos Csaba)
Továbbra sincs jogerős döntés a vendégszurkolók magyarellenes rigmusai miatt január 29-én félbeszakadt Sepsi OSK–FCU Craiova román élvonalbeli labdarúgó-mérkőzés ügyében. A bukaresti szövetség fellebbviteli bizottsága kedd délután már másodszor tárgyalta az ügyet, de ítéletet csak csütörtökön hirdet.

Első fokon a fegyelmi bizottság 3–0-val a Sepsinek adta az Andrei Chivulete játékvezető által a 26. percben végleg lefújt mérkőzés pontjait, és hat idegenbeli mérkőzésről kitiltotta a craiovai szurkolókat. Ezenkívül mindkét klub pénzbüntetést is kapott, a Sepsinek 25 ezer lejt (mintegy 1.9 millió forintot), az FCU-nak pedig 22500 lejt (közel 1.7 millió forint) kell fizetnie.

A craiovai klub fellebbezett a döntés ellen, és precedens hiányában a mérkőzés újrajátszását követeli, miközben minden eszközzel tagadja felelősségét szurkolói viselkedése ügyében. Ennek fő oka, hogy a két csapat közvetlen harcban áll egymással a felsőházi rájátszás utolsó még elérhető helyéért: a Superliga alapszakaszának utolsó fordulója előtt a hatodik Sepsinek – az elsőfokú ítélet alapján – 42, míg a hetedik FCU-nak 40 pontja van. Vasárnap emiatt egyidőben rendezik meg a mérkőzéseiket: a szentgyörgyiek Bukarestben játszanak az FCSB ellen, a Craiova pedig Nagyszebenben lép pályára.

A Sepsi OSK szurkolói közben gyűjtést indítottak, hogy hozzájáruljanak a pénzbüntetésének kifizetéséhez, és kedden a teljes összeg közel felét, 12376 lejt utaltak át a klub számlájára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik