ECA: Edwin van der Sar és Oliver Kahn is jön a budapesti közgyűlésre

Vágólapra másolva!
2023.03.24. 17:33
null
Edwin van der Sar, az Ajax vezérigazgatója, az MU legendája is Budapestre jön! (Fotó: Getty Images)
Mint arról lapunk már korábban beszámolt, az Európai Klubszövetség (ECA), az európai labdarúgóklubokat tömörítő érdekvédelmi szervezet Budapesten rendezi a jelenlegi négyéves ciklusának utolsó közgyűlését, március 28-án. Az ECA legfrissebb közleménye alapján összeszedtük, milyen neves klubvezetők vesznek majd részt az eseményen.  

 

Az ECA idei közgyűlését megelőző díszvacsorát március 27-én rendezik meg a budapesti Szépművészeti Múzeumban. Másnap, 28-án kerül sor az éves közgyűlésre. Utóbbin megnyitó beszédet mond a Paris Saint-Germain és az ECA elnöke, Nasszer al-Kelaifi, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke, Gianni Infantino, az Európai Labdarúgó-szövetség elnöke (UEFA), Aleksander Ceferin, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöke, Csányi Sándor és a sportért felelős államtitkár, Schmidt Ádám is.

Az eseményen összesen több mint 100 klub képviselteti magát, köztük a Bayern München, a Dortmund, az RB Leipzig, az Ajax, a PSG, a Manchester United, a Manchester City, az Arsenal, a Milan, a Roma, a Napoli vagy éppen Benfica.

A közgyűlésre érkező legnagyobb nevek közül néhány: Edwin van der Sar, az Ajax vezérigazgatója, Oliver Kahn, a Bayern München vezérigazgatója, Hans Joachim-Watzke, a Borussia Dortmund vezérigazgatója.

Az ECA-nak jelenleg négy magyar csapat – a Ferencváros rendes, a Budapest Honvéd, a Debreceni VSC és a Mol Fehérvár FC pedig társult – tagja, de a Puskás Akadémia, a Kisvárda Master Good és az Újpest is képviselteti majd magát a közgyűlésen.

Magyar résztvevők
Kisvárda (Révész Attila, dr. Róka Géza)
Honvéd (Kun Gergely)
Debrecen (Ike Thierry Zaengel)
Mol Fehérvár (Balogh Attila, Rechnitzer Dávid)
Ferencváros (Máté Bálint, Orosz Pál)
Puskás Akadémia (Marczinka Tamás)
Újpest (Berta Csaba)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik