Női foci: a Vasas Femina nyerte meg a Román Kupát

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2019.06.19. 13:25
null
A székelyudvarhelyi hölgyek öt gólt szereztek a döntőben, s megérdemelték a kupagyőzelmet (Fotó: Horváth Bálint Ottó)
Történelme első nagy trófeáját szerezte meg a székelyudvarhelyi női labdarúgócsapat a Marosvásárhelyen, a Trans Sil Stadionban rendezett női Román Kupa döntőjében.


A Vasas Femina tíz évet várt első aranyérmére, miután 5–0-ra győzött a Kisbecskereki Fortuna ellen.

„Rengeteget dolgoztunk az elmúlt évben, ez a munka beérett” – summázta röviden elégedettségét László Béla, a Vasas Femina elnöke.

A kupadöntőt romániai viszonylatban is meglepően sok, hozzávetőlegesen ötszáz néző előtt rendezték, köztük egy csaknem száztagú székelyudvarhelyi szurkolótábor buzdította kedvenceit.

A Vasas Femina végig mezőnyfölényben futballozott, s Mitri Rita révén szerzett vezetést, majd Carolina Tabur góljával kétgólos előnnyel mehetett a szünetre. A folytatásban székelyudvarhelyi együttesnél Benő Krisztina is betalált, míg Carolina Tabur további két gólt szerezve mesterhármassal fejezte be a mérkőzést.

A mérkőzés előtt díjazták a helyi Marosvásárhelyi VSK női csapatát, amely a közelmúltban befejeződő bajnokság végén feljutott a 2. Ligába.

VASAS FEMINA–KISBECSKEREKI FORTUNA 5–0 (2–0)
Marosvásárhely, 500
néző. Vezette: Demetrescu (Ivanov, Florea)
VASAS FEMINA: Kajtár – Péter (Balázs, 71.), Kis, Szász, Mitul – Kolesznicsenko, Benő, Barabási, Vladulescu – Tabur (Dávid, 82.), Mitri (Krall, 86.). Vezetőedző: Andrási Csaba
Gólszerző: Mitri (21.), Tabur (26., 50., 60.), Benő (56.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik