Footgolf: Magyarország első, Bacskai harmadik lett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.02. 08:38
null
A győztes magyarok (magyarfootgolf.hu)
Címkék
A svájci Lionel Jacot nyerte a European Footgolf Tour tizedik, utolsó előtti állomását, a Kisorosziban található Magyar Golf Clubban lebonyolított, kétnapos, csaknem száz versenyzővel rendezett Traditional Footgolf Cupot. A szlovák Tomás Bartko mögött Bacskai Bence harmadik lett, a legjobb tízben öt magyar végzett, a csapatversenyben hazánk megvédte címét.

 

A szombati nap után a Hole Hunters játékosa, Bacskai Bence a kijelölt rúgásszámnál (par 72) 11-gyel jobbat rúgva állt az élen, megelőzve Tomás Bartkót (–10) és Tajtyi Róbertet (–7) – olvasható a magyarfootgolf.hu-n. A vasárnapi döntő napon úgy tűnt, Bacskai és Bartko között dől el az elsőség kérdése, de a szombat után csupán 11. helyen álló svájci Lionel Jacot begyújtotta a rakétákat, és új pályacsúcsot felállítva a Magyar Golf Club Albert pályáján (–12) összesítésben –16-tal zárta a két napot. Bacskai az utolsó két szakaszon még visszavehette volna a fórt, végül –14-es eredménnyel holtversenyben a második helyen zárt Bartkóval. A szabályok értelmében újabb három szakaszon szétlövéssel döntöttek az ezüstérem sorsáról, amiben északi szomszédunknak jött ki jobban a lépés. Ezzel Bacskai harmadik lett, legjobb magyarként.

A csapatversenyben – ahogy tavaly is – Magyarország diadalmaskodott (a négy legjobb egyéni eredményt számítják), öten is a legjobb tízben zártak, sőt, a top húszba kilencen is befértek. Szlovákia futott be a második, Svájc a harmadik helyre.

A hölgyek között a norvég Susi Berg, a 45 éven felettieknél Tajtyi Róbert, a juniorok között a szlovák Samuel Horváth nyert. A nemzetközi footgolfversenyek történetében először használtak kísérleti jelleggel handicap számítást a világranglistán szereplő játékosok legjobb eredményeit figyelembe véve. Ebben az olasz Alberto Lombardi bizonyult a legjobbnak.
A Traditional Footgolf Cupot természetesen jövőre is megtartják, ezúttal rendhagyó módon május 18-20-ig.

A European Footgolf Tour novemberben a Grand Finallel zárul Portugáliában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik