Női foci: „Ha nem hagyom el az országot, nem tartanék itt”

TÓTH ÁDÁMTÓTH ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2016.10.07. 09:53
Jakabfi Zsanett mesterhármasával a Wolfsburg idegenben 3–0-ra legyőzte a Chelsea-t a női Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszának első fordulójában, a legjobb tizenhat közé jutásért zajló párharc első mérkőzésén. A magyar válogatott labdarúgó a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatában elmondta, ha fiatalon nem hagyja el az országot, most nem tartana ott, ahol.



– Először akkor kapták fel a szurkolók a fejüket a neve hallatán, amikor tizenhat évesen mesterkilencest szerzett az MTK színeiben. Tíz esztendővel később, most szerdán mesterhármasig jutott a Chelsea ellen. Melyik pillanat határozta meg leginkább a pályafutását?
– Az ember rengeteget változik egy évtized alatt, így mind szakmailag, mind emberileg sokat alakultam, sokat formált a környezetem – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Jakabfi Zsanett. – A legfontosabb erényem ugyanaz: van akaraterőm, ami mindig átsegített a nehézségeken. Ha fiatalon nem hagyom el Magyarországot, akkor biztosan nem tartanék most ott, ahol.

– Ezek szerint remekül érzi magát Wolfsburgban.
– Életem egyik legjobb döntése volt a váltás. A legnehezebb napokon is erre gondolok, hogy semmit sem csinálnék másképp. Mégis a legfontosabb, hogy saját magammal elégedett legyek. Csak úgy tartható fent a motiváció, ha mindig újabb és nehezebb célokat tűz ki az ember maga elé. A feltételek, mármint hogy napról napra többet hozzak ki magamból és ezáltal fejlődjek, mind adva vannak a klubomnál.

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, HOGY JAKABFI ZSANETT MIT VÁR ETTŐL A SZEZONTÓL, VALAMINT HOGY MIT TANÁCSOL A JÖVŐ NEMZEDÉKÉNEK, KERESSE A NEMZETI SPORT PÉNTEKI SZÁMÁT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik