Világfutball: a korábbi újpesti célba vette az Afrika-kupát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.17. 10:55
Naim Aarab, az Újpest korábbi labdarúgója bízik abban, hogy a marokkói válogatott tagjaként ott lehet a jövő évi Afrikai Nemzetek Kupáján, amelyet a hazájában rendeznek meg.

Az idény elején a Vidad Casablancához szerződő, brüsszeli születésű, de marokkói származású Naim Aarab tízszer pályára lépett a belga U21-es válogatottban, de ez nem bátortalanítja el.Az idény elején a Vidad Casablancához szerződő, brüsszeli születésű, de marokkói származású Naim Aarab tízszer pályára lépett a belga U21-es válogatottban, de ez nem bátortalanítja el.

„Egy pillanatig sem töprengenék (ha meghívót kapnék). Közeleg az Afrika-kupa, és nagyon szeretnék részt venni rajta a marokkói válogatott tagjaként" – mondta az előző szezont az Újpest kölcsönjátékosaként a belga Sint-Truidenben töltő Aarab a Voetbal Belgie-nek adott interjújában.

Aarab szép szavakkal emlékezett vissza a Belgiumban töltött éveire, a Sint-Truiden színeiben vívott nagy meccsekre – az Újpestről történt távozására már kevésbé.

„Nem mondhatnám, hogy minden simán ment – mondta a 2012-ben kötött négyéves újpesti szerződését idén felbontó védő. – Az Újpest csődöt jelentett, ami számomra rengeteg papírmunkával járt. Az új helyzet más szempontból sem volt jó, hiszen nem jutottam hozzá annyi pénzhez, amennyihez szerintem kellett volna."

A védő remekül érzi magát Marokkóban: a négy forduló után a bajnokság harmadik helyén álló casablancai klubnál kiválóak a munkakörülmények, tetejébe a családja is vele tarthatott ősei hazájába.

„Nyolcvanezres a stadionunk, és a drukkereink meglehetősen vehemensek. Tényleg, néha attól félek, egy kicsit talán túlzásba is viszik. Hozzá vannak szokva a jó eredményekhez, így amikor kevésbé megy a játék, félő, hogy megindulnak és behajigálják az ülések felét a pályára" – festett ijesztő képet nevetve Aarab.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik