Átigazolás: Diego Forlán a japán bajnokságba szerződött

Vágólapra másolva!
2014.01.22. 22:20
null
Diego Forlánnak augusztusban egy válogatott meccs alkalmával tetszett meg Japán (Fotó: Reuters)
Diego Forlán szerződést bontott a súlyos pénzügyi válságban szenvedő brazil Internacionallal, és a japán Cerezo Oszakához szerződött.

 

A 34 évescsatár augusztusban felkészülési mérkőzést játszott (és nyert meg 4–2-re) az uruguayi válogatottal Japánban, s akkor hatotta meg az ázsiai szigetországban őt ért rajongás. Az Internacional súlyos anyagi gondokkal küzd, Forlán csatártársát, Leandro Damiaót is eladta jó pénzért a Santosnak. Forlán felismerte, hogy mennie kell, de nem akart másik brazil klubhoz szerződni. Bár volt ajánlata Európából és az MLS-ből is, az augusztusi emlékek kísértettek, és Oszakát választotta.

„Nem az angol vagy a spanyol bajnokság, de jó az iram, egyre színvonalasabb a játék és izgalmas a bajnokság – mondta Diego Forlán, akit meggyőzött, hogy egykori csapata, a Manchester United nem tudta legyőzni a Cerezót nyári felkészülési mérkőzésén. – Jó fizikai állapotban vagyok, nem aggódom a vébészereplés miatt, van még bennem néhány jó év."

Forlán másfél éves szerződést kötött az előző idényt a japán bajnokság 4. helyén záró, az ázsiai BL-ben induló Cerezóval; a liga küzdelmei március 1-jén kezdődnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik