Labdarúgás: a vakszerencse a KTE-légiós segítségére sietett

Vágólapra másolva!
2013.01.23. 17:06
A KTE-t erősítő Rafael Burgos gólja és a vakszerencse kisegítette Salvador labdarúgó-válogatottját: a salvadoriak sorsolással jutottak be a Costa Ricában zajló Közép-amerikai Kupa (Copa Centroamericana) elődöntőjébe, ami kvalifikációt ér a nyári Arany-kupára.

Nyitó meccsükön a salvadoriak Burgos góljával 1–1-es döntetlent játszottak Hondurasszal, majd gól nélkül végeztek Panamával, így szerda hajnalig kellett várniuk arra, hogy kiderüljön, ez elég lesz-e a továbbjutáshoz. Elég lett, de nem akárhogyan: mivel az utolsó meccs is 1–1-es döntetlennel ért véget, Salvador és Panama teljes holtversenyben végzett a második-harmadik helyen, így közöttük a televízió nyilvánossága előtt lebonyolított sorsolás döntött – Salvador javára.Burgos góljával 1–1-es döntetlent játszottak Hondurasszal, majd gól nélkül végeztek Panamával, így szerda hajnalig kellett várniuk arra, hogy kiderüljön, ez elég lesz-e a továbbjutáshoz. Elég lett, de nem akárhogyan: mivel az utolsó meccs is 1–1-es döntetlennel ért véget, Salvador és Panama teljes holtversenyben végzett a második-harmadik helyen, így közöttük a televízió nyilvánossága előtt lebonyolított sorsolás döntött – Salvador javára.

Így aztán a pénteki elődöntőben Burgosék már abban a tudatban lépnek pályára a házigazda Costa Rica ellen, hogy ellenfelükhöz – valamint Hondurashoz és Belize-hez hasonlóan – kivívták a részvéti jogot a nyári Arany-kupára. Panama és Guatemala ki-ki meccset vív az ötödik kvótáért.

A július 7. és 28. között az Egyesült Államokban megrendezendő Arany-kupa mezőnyében már csak ez az egy hely kiadó, a többit – a fent felsorolt csapatokkal együtt – az Egyesült Államok, Mexikó, Kanada, Kuba, Haiti, Martinique, valamint Trinidad és Tobago már elfoglalta.

Burgosszal egyébként rövid interjút készített az Észak- és Közép-amerikai Szövetség hivatalos honlapja, és a kérdések a játékos magyarországi tapasztalatai körül sorjáztak.

Burgos elmondta: beilleszkedése fokozatosan halad, és eddig nagy segítségére volt a hondurasi Luis Ramos, aki már esztendők óta Magyarországon profiskodik. A támadó meleg fogadtatásról számolt be, továbbá arról, hogy az alapszavakat már megtanulta, tud magyarul köszönni, képes elszámolni tízig. S hogy milyenek a kecskeméti ételek?

„Az első napokban akadt néhány furcsa tapasztalatom. Volt például egy leves, amit gyümölcsből készítettek, de hogy milyenekből, jobbnak láttam, ha meg sem kérdezem, rájönni mindenesetre nem tudtam. De meg kellett ennem, mert aznap az volt a csapat menüjén" – számolt be a csatár kecskeméti élete egy mulatságos epizódjáról.

12. COPA CENTROAMERICANA, SAN JOSÉ, COSTA RICA, JANUÁR 18–27.
A-CSOPORT B-CSOPORT
Guatemala–Nicaragua 1–1 Honduras–Salvador 1–1
Costa Rica–Belize 1–0 Salvador–Panama 0–0
Belize–Guatemala 0–0 Panama–Honduras 1–1
Costa Rica–Nicaragua 2–0
Nicaragua–Belize 1–2
Costa Rica–Guatemala 1–1
AZ A-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Costa Rica 3 2 1
4–1 3 7
2. Belize 3 1 1 1 2–2 0 4
3. Guatemala 3 3 2–2 0 3
4. Nicaragua 3 1 2 2–5 -3 1
A B-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Honduras 2 2 2–2 0 2
2. Salvador 2 2 1–1 0 2
3. Panama 2 2 1–1 0 2
Salvador sorsolással szerezte meg a második helyet.
AZ 5. HELYÉRT (Január 25.)
Guatemala–Panama x–x
ELŐDÖNTŐ (Január 25.)
Honduras–Belize x–x
Costa Rica–Salvador x–x
A 3. HELYÉRT
Január 27.
x–x
DÖNTŐ
Január 27. x–x
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik