„Ibrának meg kell tanulnia elfogadni a kritikát”

Vágólapra másolva!
2010.09.18. 12:56
null
Ibrahimovic a héten többször is hallatott magáról (Fotó: Action Images)
Címkék
A Catania labdarúgócsapatát irányító Marco Giampaolo élesen kritizálta Zlatan Ibrahimovicot, ám lehet, hogy nem a legjobb pillanatban tette, mivel csapata szombat este éppen a Milanhoz látogat. A Szalai Ádámot a soraiban tudó Mainz Brémában folytathatja remek sorozatát a Bundesligában, míg az angol Premier League-ben Bogdán Ádám ezúttal az Aston Villa ellen teheti próbára magát.

 

SERIE A

Látszólag könnyű mérkőzés vár a Milanra, amely hazai pályán játszik a Cataniával. A piros-feketéknél hetekre kidőlt Pato, ám így sem biztos, hogy Robinho a kezdőben kap helyet. A milanellói edzőközpontból kiszivárgó hírek szerint Massimiliano Allegrinek más tervei vannak, így könnyen lehet, hogy Kevin Prince Boatenget állítja csatasorba, mégpedig Zlatan Ibrahimovic és Ronaldinho mögé, a támadószekcióba.

A ghánai játékos az Auxerre elleni BL-meccsen csereként beállva meggyőző teljesítményt nyújtott, Robinho viszont kisebb sérülést szedett össze a hétközi találkozón.

A Milan háza táján a héten leginkább Ibrahimovic cselekedetei szolgáltattak témát a sajtónak. A svéd csatár előbb edzésen hátba rúgta fiatal csapattársát, Rodney Strassert, majd élő adásban beszólt Arrigo Sacchinak. Ez utóbbi a Catania edzőjénél, Marco Giampaolónál is kiverte a biztosítékot.

„Meg kell tanulnia elfogadni a kritikát. Nem hittem volna, hogy ennyire lealacsonyodik" – mondta Giampaolo.

Az olasz élvonal másik szombati mérkőzésén a Fiorentina a Laziót fogadja, abban a reményben, hogy megszerzi első győzelmét a bajnokságban. A lilák az első fordulóban hazai pályán 1–1-es döntetlent játszottak a Napolival, majd kikaptak Leccében. A Lazio a Sampdoriától kikapott, az előző fordulóban viszont otthon megverte a Bolognát.

BUNDESLIGA

A három forduló után százszázalékos Mainz Brémában folytathatja jó sorozatát, Szalai Ádámmal, de Lőw Zsolt nélkül.

„A bokasérülésem miatt kihagyott öt hónap perdöntőnek bizonyult – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Lőw Zsolt. – Végigdolgoztam ugyan a felkészülést, jó erőben érzem magam, de az első csapatban legutóbb tavaly decemberben játszottam végig mérkőzést, a nyáron igazolt riválisok megelőztek. A harmadik- negyedik ember vagyok a posztomon. Szó sincs jogtalanságról, kivételezésről, a csapat szekere fut, az edzőnknek nincs oka változtatni. Betegség vagy sérülés esetén léphetnék gyorsan előre, de ezzel nem számolok. Inkább igyekszem felépíteni magam: hét közben a Kaiserslautern ellen pályára léptem az amatőrcsapatban. Tőlem függ, mikor megyek legközelebb közéjük. Én választottam ezt az utat, és végig is járom. Csak az edzéseken nem tudom bebizonyítani, hogy az első csapatban is megállom a helyem."

PRIMERA DIVISIÓN

A Real Madrid a bajnokságot kiválóan kezdő, újonc Real Sociedad otthonába látogat szombaton késő este. A találkozón valószínűleg pályára lép Xabi Alonso, aki a Sociedadnál kezdte a karrierjét, és öt éven keresztül futballozott a fehér-kékeknél. A világbajnok középpályás ráadásul egyesületi tagja is a San Sebastian-i klubnak, de ezúttal biztosan ellene szurkol.

José Mourinho, a blancók vezetőedzője úgy véli, az első fordulóban a Villarrealt legyőző, majd az Almeríával idegenben ikszelő együttes elleni meccs lesz az eddigi legnehezebb összecsapása a Real Madridnak.

„Ez az eddigi legnehezebb mérkőzés, és ezt nem azért mondom, mert ez a soron következő, hanem mert ez tűnik a legnehezebbnek az eddigiek közül. A másodosztályból feljutott csapatok nagy lelkesedéssel, önbizalommal küzdenek, elszántan harcolnak. A Hérculesnek és a Sociedadnak is olyan a mentalistása, mint egy élvonalbeli középcsapatnak" – mondta Mourinho.

Vadócz Krisztián együttese, az Osasuna Mallorcára látogat, és elképzelhető, hogy a magyar középpályás – a kispadról végignézett két bajnoki után – végre szerepet kap a pamplonai együttesben, legalábbis a Marca és az AS napilap is a várható kezdőcsapatba jelölte a napokban a bizonyítási vágyát kifejező futballistát.

A hazaiaknál egy hiányzó biztosan lesz: a Mallorca izraeli kapusa, Dudu Aouate – a klub vezetőinek engedélyével – nem lép pályára a mérkőzésen a jom kippur miatt.

PREMIER LEAGUE

Az angol bajnokságban a Bolton kapuját minden bizonnyal ismét Bogdán Ádám védi, aki az Arsenal ellen végig a pályán volt az Emiratesben 4–1-re elveszített összecsapáson, és a kapott gólok ellenére kivívta menedzsere, Owen Coyle elismerését, aki szerint a fiatal magyar játékos önbizalmat meríthetett a legutóbbi meccsből.

Bogdánék ismét idegenben lépnek pályára, de valamivel talán könnyebb dolguk lesz az Aston Villa ellen Birminghamben, mint az „ágyúsok" ellen volt Londonban.

Gera Zoltán csapata, a Fulham is idegenben lép pályára: Mark Hughes együttese a Blackburn vendége lesz. Mint ismeretes, a vendégek támadója, Bobby Zamora súlyosan megsérült a legutóbbi bajnokin, és elképzelhető, hogy a csapat magyar légiósa – aki csereként váltotta a múlt hétvégén – helyet kap a kezdőben.

Az Everton ellen Liverpoolban pályára lépő Newcastle-ben Kádár Tamás biztosan nem kap szerepet, mivel tegnap a Chelsea elleni tartalékbajnokin (3–3) játszott.

Az Arsenal a Sunderlanddel csap össze idegenben, és Anton Ferdinand, a Fekete Macskák védője nagy tisztelettek nyilatkozott az „ágyúsok" menedzseréről, Arsene Wengerről, akit az utóbbi időben több rivális klubvezető is kritizált.

„Senki sem kérdőjelezheti meg Wengert. Hihetetlen, amit elért az Arsenallal. Több játékosával is beszéltem, akiket korábbról ismerek, és mindannyian csak jókat mondtak róla. Az Arsenal olyan futballt játszik, amilyet mindenkinek követnie kellene" – mondta Ferdinand.

 A TOPLIGÁK MAI PROGRAMJA
PREMIER LEAGUE, 5. FORDULÓ
Stoke City–West Ham 13.45
Blackburn–Fulham 16.00
Everton–Newcastle 16.00
West Bromwich Albion–Birmingham 16.00
Aston Villa–Bolton 16.00
Tottenham–Wolverhampton 16.00
Sunderland–Arsenal 18.30 (Tv: Digi Sport)
   
PRIMERA DIVISIÓN, 3. FORDULÓ
Espanyol–Almería 18.00
Mallorca–Osasuna 18.00
Sporting Gijón–Athletic Bilbao 20.00 (Tv: Sport2)
Real Sociedad–Real Madrid 22.00 (Tv: Sport2)
   
SERIE A, 3. FORDULÓ
Fiorentina–Lazio 18.00
Milan–Catania 20.45 (Tv: Digi Sport)
   
BUNDESLIGA, 4. FORDULÓ
Bayern München–1. FC Köln 15.30 (Tv: Eurosport2)
Werder Bremen–Mainz 15.30
VfB Stuttgart–Mönchengladbach 15.30
Wolfsburg–Hannover 15.30
Kaiserslautern–Hoffenheim 15.30

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik