Maradona folytatja, ha békén hagyják a stábját

Vágólapra másolva!
2010.07.26. 17:03
null
Diego Maradona egyik fő feltétele, hogy Oscar Ruggeri is vele dolgozzon (Fotó: Action Images)
Diego Maradona, az argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya csak akkor hajlandó posztján maradni, ha stábja összetételéről kizárólag ő dönt. Maradona ma találkozik Julio Grondonával, az argentin szövetség elnökével, hogy tárgyaljanak az esetleges folytatásról.

„Ha az embereim egyetlen haja szála is görbül, legyen szó akár a masszőrről, akár a szertárosról, már itt sem vagyok. Tényleg szeretnék maradni, minden Grondonán múlik. Folytatni akarom a munkát, de nem akárkivel. Ezeket az embereket én választottam ki, továbbra is velük akarok dolgozni" – jelentette ki Maradona az El Show del Fútbol című műsorban az América Tv-n.

Grondona szövetségi elnök korábban jelezte, bízik Maradona maradásában, ám például Oscar Ruggeri alkalmazásától szívesen eltekintene. Az elnök és a kapitány már tavaly is megvívott Ruggeri-ügyben, akkor a 78 esztendős sportvezető nyert, ám Maradona most újra előállt barátja és 1986-os világbajnok csapattársa bevonásának ötletével. Ahogyan fogalmazott: „Ez lesz az első, amit meg fogok beszélni Grondonával.”

Az elnök eddig hajthatatlannak bizonyult, és most is jelezte, a vele többször összekülönböző Ruggerivel továbbra is sok problémája van. Maradonát viszont további négy évre megtartaná:

„Nagyon nehéz pillanatban vette át a csapatot, amelyet aztán kijuttatott a világbajnokságra, ez nagyon fontos volt. Végül ötödikek lettünk, magasabban végeztünk, mint sok korábbi tornán, ezt is figyelembe kell venni. Az egyetlen méltányos megoldásnak azt találnám, ha maradna. De legalábbis nem látom okát, miért kellene megválnunk tőle” – jelentette ki az elnök.

Argentína a negyeddöntőig jutott a vb-n, és bár a németek igen súlyos verést mértek rá (0–4), a hazatérő delegáció nem részesült botrányos fogadtatásban, sőt. A németek elleni csapást ugyanakkor sokan Maradona kapitányi alkalmatlanságának bizonyítékaként értékelték.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik