Sok korábbi játékosa visszavárja Ronald Koemant a PSV kispadjára

Vágólapra másolva!
2009.02.10. 17:21
Holland sajtóértesülések szerint visszatérhet a PSV kispadjára Ronald Koeman, aki korábban már irányította az eindhoveni csapatot, és a jelek szerint jó viszonyt ápolt a játékosokkal, mert sokan közülük visszavárják korábbi edzőjüket. Dzsudzsák Balázs egyesületének másik jelöltje a vezetőedzői posztra Fred Rutten, aki jelenleg a Schalke alkalmazásában áll.
Ronald Koeman 2007-ben a bajnoki címig vezette a PSV-t
Fotó: Action Images (archív)
Ronald Koeman 2007-ben a bajnoki címig vezette a PSV-t
Ronald Koeman 2007-ben a bajnoki címig vezette a PSV-t
Fotó: Action Images (archív)
Ronald Koeman 2007-ben a bajnoki címig vezette a PSV-t

A PSV nemrég vált meg Huub Stevenstől, akivel nagyon gyengén szerepelt a csapat, ráadásul a játékosok sem rajongtak érte. A helyére az addigi másodedzőt, Dwight Lodewegest nevezték ki a bajnoki címvédőnél, ám ő csak ideiglenes megoldásnak tűnik.

Ezt látszanak alátámasztani a De Telegraaf értesülései, amelyek szerint az eindhoveniek lázasan keresik azt a szakembert, aki hosszú távon a gárda élén maradhat. Szóba jött többek között két német edző, Klaus Toppmoller és Bernd Schuster neve is, ám a két legnagyobb esélyes nem más, mint Ronald Koeman és Fred Rutten.

A fiatalabb Koeman testvér korábban már ült a PSV kispadján, ám 2007 októberében elfogadta a Valencia hívását, és otthagyta a holland csapatot. Ezt a döntését a közelmúltban nyilvánosan is megbánta, ami nem is csoda, mivel a Turia-partiakkal ugyan nyert Spanyol Kupát, ám a bajnokságban olyan gyatrán szerepeltek, hogy az 1992-es BEK-döntő hősének megköszönték a közreműködést.

Erwin Koeman öccse most visszatérhet a PSV-hez, mivel sok korábbi játékosa dolgozna szívesen újra vele, ami lényeges, főleg a Stevens-eset fényében. Állítólag a csapat latin-amerikai különítménye szorgalmazza leginkább Koeman visszahozatalát, amit viszont többen nem biztos, hogy jó szemmel néznének. Nem mindenki felejtette el ugyanis, hogy 2007 végén csak úgy „lelépett” a Valencia kedvéért, és ezek az emberek meghiúsíthatják a visszatérését.

A másik fő jelölt Fred Rutten, aki másodedzőként már dolgozott a PSV-nél, mielőtt a Twente vezetőedzője lett. Az ő kinevezését az akadályozhatja meg, hogy jelenlegi állomáshelyén, a Schalkénél nem szívesen mondanának le róla.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik