László Csaba hároméves szerződést kötött a skót Hearts együttesével

Vágólapra másolva!
2008.07.11. 16:46
„Skót” tréner lett a Heartshoz szerződő László Csabából: a 44 éves szakember az ugandai válogatott kispadjáról költözik Edinburgh-ba. A Ferencváros volt vezetőedzője hároméves szerződést írt alá a hírhedt litván-orosz milliárdos, Vladimir Romanov csapatával – bár jó tudni, a klubvezető kedvenc szórakozása, hogy félévenként kirúgja a Hearts aktuális trénerét… A magyar edzőt hivatalosan péntek késő délután, sajtótájékoztatón mutatják be a Heartsnál.
László Csaba Skóciában dirigálhat a következő szezonban
Fotó: Czerkl Gábor
László Csaba Skóciában dirigálhat a következő szezonban
László Csaba Skóciában dirigálhat a következő szezonban
Fotó: Czerkl Gábor
László Csaba Skóciában dirigálhat a következő szezonban

A Borussia Mönchengladbach ifijei, a magyar válogatott másodedzősége, a Ferencváros vezetőedzői posztja, egy rövid soproni kitérő és az ugandai válogatott kispadja után Skóciában folytatódik László Csaba kalandozása: a magyar szakember a skót élvonalbeli Heart of Midlothian menedzsere lesz.

László kinevezését a hivatalos oldalán jelentette be az edinburgh-i egyesület. A tréner azonnali hatállyal átveszi az első csapat irányítását, és munkáját a sportigazgató (korábbi ideiglenes menedzser) Anatolij Korobocska segíti.

László Csaba hároméves szerződést írt alá a klubbal, de „apró” figyelmeztető jel, hogy az „edzőfaló" szokása miatt (is) hírhedt tulajdonos, Vladimir Romanov regnálásának rövid ideje alatt már hét trénert is elfogyasztott…

A magyar szakember karrierje folyamán meglehetősen pikáns körülmények között találkozott a Heartsszal: a Ferencváros UEFA-kupa-csoportmérkőzésén csúnyán összeveszett a skót gárda akkori menedzserével, John Robertsonnal.

A Hearts irányítása igen nagy edzői feladat: a patinás klubnál ugyanis hiába van rengeteg pénz, az elvárások nagyok, a klubtulajdonos türelme pedig nagyon is véges... Az utóbbi időben a legtöbb menedzsernek az ellenfeleken kívül a diktatórikus hajlamú Romanovval is meg kellett küzdenie, hiszen a litván milliárdos mindenáron igyekszik a saját embereit a csapatba erőltetni.

A Hearts az utolsó számottevő sikerét (az egyetlent a Romanov-érában...) 2006-ban aratta, amikor megnyerte a Skót Kupát. Az edinburgh-i Tynecastle Stadionban játszó gárda négyszeres skót bajnok (eddig utoljára 1959–60-ban diadalmaskodott), hétszeres Skót Kupa- és négyszeres Ligakupa-győztes.

László Csabát péntek késő délután mutatják be új egyesületénél, amely 120 ezer fontos kompenzációt fizet az ugandai szövetségnek, mivel a szakember szövetségi kapitányi szerződése még három évig élt (volna) az afrikai országban.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik