Kevin McCabe futballbirodalma Ausztrália felé terjeszkedik

Vágólapra másolva!
2008.02.27. 16:04
A nemrégiben a ferencvárosi labdarúgó-csapatot is megvásároló brit üzletember, Kevin McCabe az ausztrál bajnokság éllovasával, a Central Coast Marinerssel kötött együttműködési megállapodást.
Kevin McCabe (balra) ismét sikeresen tárgyalt
Kevin McCabe (balra) ismét sikeresen tárgyalt
Kevin McCabe (balra) ismét sikeresen tárgyalt
Kevin McCabe (balra) ismét sikeresen tárgyalt

Az angol Sheffield United, a kínai Chengdu Blades, a brazil Sao Paolo és a Ferencváros után az egyik legjobb ausztrál gárda is Kevin McCabe érdekeltségi körébe került. Ezzel McCabe futballbirodalma már négy kontinensre terjed ki.

A brit mágnás és a Central Coast Mariners közötti megállapodásról az ausztrál klub elnökhelyettese, Peter Turnbull azt mondta, hogy ez a szerződés évtizedekre biztosítja majd a nyolccsapatos bajnokság első helyén álló „Tengerészek” jövőjét. Turnbull szavaiból kiderül, nagyon bízik benne, hogy McCabe futballfejlesztés terén felhalmozott tapasztalatai nagyon jól jönnek majd nekik is.

Nem csak a nagycsapat körüli stabilitás megteremtésrét várják McCabe-től, de azt is, hogy a klub – Ausztráliában már most is egyedülálló – utánpótlásképző akadémiája az együttműködésnek köszönhetően vezető szerepet tölthet majd be az ország labdarúgásában. Az ausztrál fiataloknak lehetőségük lesz rá a jövőben, hogy meglátogassák a világ legkülönbözőbb pontjain lévő partnerklubokat, és a kiterjedt hálózat természetesen megkönnyíti a játékosok mozgatását a „McCabe-csapatok” között.

McCabe-nek pedig – ahogy a Ferencvárosnál is – a Marinersnél lehetősége lesz kiaknázni a labdarúgó utánpótlásban rejlő óriási lehetőségeket.

A Mariners a hét végén veszítette el 1-0-ra a bajnoki nagydöntőt a Newcastle Jets csapatával szemben.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik