Új otthont kap Magyarország legnépszerűbb klubja, a Ferencváros

Vágólapra másolva!
2008.12.18. 17:47
Csütörtökön délután bemutatták a Ferencváros labdarúgócsapata leendő stadionjának látványterveit. Az új aréna építéséhez várhatóan 2010-ben kezdenek neki. Kevin McCabe tulajdonos szerint az új aréna 21 ezer férőhelyes lesz, s mellette több gazdasági és szórakoztató egység is helyet kap.
Az új komplexum impozáns látványt nyújt majd
Az új komplexum impozáns látványt nyújt majd
Az új komplexum impozáns látványt nyújt majd
Az új komplexum impozáns látványt nyújt majd

AZ ÚJ STADION LÁTVÁNYTERVE


A változások kora elérkezett a Ferencvároshoz. Míg a csapat küzd az élvonalba (vissza)kerülésért, addig a tulajdonosi kör az infrastruktúra fejlesztését tervezi. 2010-ben elkezdődik az új, minden igényt kielégítő stadionkomplexum építése. A munkálatok előreláthatóan 3 évet vesznek igénybe.

A budai Várban megtartott sajtótájékoztatón Kevin McCabe tulajdonos bejelentette, 21 ezer férőhelyes aréna épül, de könnyen lehet, hogy a stadion még kilencezer férőhellyel bővíthető lesz.

A stadiont a jelenlegihez képest 90 fokkal elforgatnák. Mellette pedig több gazdasági és szórakoztató egységet is felhúznának. A beruházás összköltsége az előzetes tervek alapján meghaladhatja a 60 millió eurót is. Az új aréna pedig teljes mértékben meg fog felelni az UEFA és a FIFA szabályainak.

A labdarúgó-csapat az építkezés ideje alatt valószínűleg a Puskás Ferenc Stadionban játssza majd mérkőzéseit. Erről már megkezdte a tárgyalásokat a Fradi vezetősége a nemzeti stadion üzemeltetőivel.

Oldalról így nézhet majd ki
Oldalról így nézhet majd ki
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik