Az angol tulajdonosok 2012-re ígérnek új stadiont az Üllői útra

Vágólapra másolva!
2008.07.14. 12:33
Hétfőn ismét a Sheffield United látogat az Üllői útra, és a mérkőzéssel új időszámítás veszi kezdetét a Ferencvárosnál. Bár a drukkerek egyelőre még a régi stadionba kénytelenek kilátogatni, Kevin McCabe tulajdonos hétfő délelőtt a sajtó nyilvánossága előtt adott tájékoztatást arról, hogy az eredeti terveknek megfelelően 2012-re új stadion épül a jelenlegi helyén.
Sajtótájékoztatót tartottak az Üllői úton
Fotó: NS-archív
Sajtótájékoztatót tartottak az Üllői úton
Sajtótájékoztatót tartottak az Üllői úton
Fotó: NS-archív
Sajtótájékoztatót tartottak az Üllői úton

Az üzleteket és egy szállodát is magába foglaló új stadion 2012-re készül el az Üllői úton – jelentette be hétfőn sajtótájékoztató keretében Kevin McCabe, a Ferencváros tulajdonosa.

Az Albert Flórián Stadion csinosítása az új stadion tervei ellenére sem marad el: a nyár folyamán fehérre festették a rozsdásodó pilonokat, visszakerül az öltözőfolyosót a pályával összekötő játékoskijáró-alagút, és a klubház Toldi terme is európai körülményeket biztosít a médiabeszélgetésekhez.

Mindeközben a Sheffield vendégszereplése során ölti magára először a ferencvárosi csapat az új, a hírek szerint a hagyományos színektől eltérő, narancssárga mezét – jelentették be a csapat hétfői sajtótájékoztatóján.

Ezen felül bejelentették a klub három, a 2008-2009-es szezonra vonatkozó jelmondatát is: „Visszatérünk az élvonalba”, „Térj vissza a stadionba!”, „Támogasd újra a Fradit!”

A játékoskerettel kapcsolatban a klub vezetői elmondták: újabb ajánlatot tettek Ferenczi Istvánért, a Barnsley csatáráért, de egyelőre nem kaptak választ az angol klubtól.

A hétfőn 19 órakor kezdődő, Sheffield United elleni edzőmeccs kapcsán Bobby Davison, a Ferencváros vezetőedzője nyilatkozott a Nemzeti Sportnak.

„Fontos, hogy minél szorosabbra fűzzük a kapcsolatot a Sheffielddel, hiszen rengeteg támogatást kapunk Angliából – mondta a szakember. – Másrészt magyar csapat nem mindennap mérkőzhet meg jelentős erőkből álló, nemzetközi tapasztalatokkal felvértezett futballistákat felvonultató együttessel.”

A szakvezető hozzátette, szeretné, ha labdarúgói testközelből éreznék, miben kell fejlődniük, ha arra a szintre akarnak jutni, mint a vetélytárs, valamint látnák, hogy van értelme a kemény munkának, mert igenis oda lehet kerülni a legjobbak közé.

A Sheffield United és a Ferencváros már másodszor találkozik egymással, tavasszal az angolok nyertek 1–0-ra, de az akkori gólszerző, Liban Abdi már a Fradit erősíti.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik