Denilson visszatért szülőhazájába, a Palmeiras játékosa lesz

Vágólapra másolva!
2008.02.09. 13:02
Visszatért Brazíliába Denilson de Oliveira Araujo, a 2002-es világbajnok válogatott középpályása. A 30 éves futballista a Palmeiras együttesét fogja erősíteni.
Denilson 61 alkalommal játszott a brazil válogatottban
Denilson 61 alkalommal játszott a brazil válogatottban
Denilson 61 alkalommal játszott a brazil válogatottban
Denilson 61 alkalommal játszott a brazil válogatottban
Nem jött be az amerikai kaland Denilsonnak, ugyanis a technikás középpályás a Major League Soccerben szereplő Dallas együttesében mindössze nyolc meccsen kapott szerepet, ezeken pedig csak egy gólt szerzett. A texasi csapat a szezon után úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg a játékos szerződését.

A 30 éves Denilson nem sokáig maradt munka nélkül, hiszen a 2008-as évben a Palmeiras játékosa lesz. A 2002-ben világbajnoki címet szerzett futballista szerződtetésének anyagi részleteit nem hozták nyilvánosságra, csak annyit lehet tudni, hogy a ballábas játékos fizetése attól függ, hogy hány meccsen lép pályára.

A kilencvenes években az egyik legnagyobb tehetségnek tartott, de ehhez képest jóval kisebb karriert befutó játékos már két hete a Palmeirasszal edz.

Az 1997-es Konföderációs Kupa legjobb játékosának választott Denilsonért az 1998-as világbajnokság előtt akkor rekordot jelentő összeget, 36 millió dollárt fizetett a Betis, de Spanyolországban csak időnként tudta felcsillantani tudását.

Új klubja, amely megszerezte edzőnek Wanderley Luxemburgót, az egykori szövetségi kapitányt, legutolsó három meccsét elvesztette, és mindössze a 14. helyen áll a Sao Paulo-i állami bajnokságban. A 61-szeres válogatott futballistától most azt várják, hogy segítsen a csapaton.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik