A "Fáraók" csatlakoztak utolsóként a kontinenstornára kijutott elithez

Vágólapra másolva!
2007.10.14. 20:46
Egyiptom bérelt magának helyet utolsóként a 2008-as, Ghánában rendezendő Afrika Kupára, miután a hétvégi selejtezőben 1-0-ra verte Botswanát hazai pályán a 2. csoportban. László Csaba szövetségi kapitány második helyen végzett együttesével, Ugandával Nigéria mögött a 3. csoportban, így tovább tart az ugandaiak 1978 óta tartó vesszőfutása.
Ahmed el Mohamdynek kijutott a párharcokból Botswana ellen
Ahmed el Mohamdynek kijutott a párharcokból Botswana ellen
Ahmed el Mohamdynek kijutott a párharcokból Botswana ellen
Ahmed el Mohamdynek kijutott a párharcokból Botswana ellen

VESZÉLYBEN VOLT A MALI JÁTÉKOSOK TESTI ÉPSÉGE

Mali ugyancsak sorsdöntő összecsapást játszott Togóban, ahol 2-0-s győzelmükkel kiharcolták az Afrika Kupára való kijutást a vendégek. A találkozó után a feldühödött togói szurkolók megtámadták a mali válogatott játékosait, Mamadi Sidibé, és Frédéric Kanouté is könnyebb sérüléseket szenvedett - értesült a Eurosport francia honlapja.
Nem kísérte felfokozott érdeklődés Botswana egyiptomi vendégjátékát, kevesebb , mint tízezren követték a nézőtérről az összecsapást szombat este Kairóban.

Mivel már egy pont is továbbjutást ért a hazaiaknak, a "Fáraók" drukkerei biztosra vették, csapatuk eléri célját a botswanaiak ellen. Így legtöbbjük tiszteletét sem tette a monumentális, 80000-el férőhellyel rendelkező Kairói Stadionban.

A mérkőzést a hazaiak uralták, hiába diktálták azonban a tempót, a vezető találat csak nem akart megszületni.

Hasan Shehata mester a második félidő közepén vesztette el türelmét, s lehozta számos ziccert elhibázó két offenzív játékosát, Moteabot és Zakit.

Bár a hazaiaknak a 0-0 is elég lett volna a hőn áhított továbbjutás kívásához, a cserejátékos Mohamed Fadl biztosra ment, az Ismailia befejezőcsatára 10 perccel beállása után meg is törte a gólcsendet.

A fejesgól után a hátralévő időben Egyiptom "ráült " az eredményre, a győzelem után pedig biztossá vált, huszonegyedszer is részt vehetnek a kétévenként megrendezésre kerülő kontinenstornán. A címvédő ugyanis 12 ponttal, veretlenül nyerte selejtezőcsoportját Mauritánia, Burundi és Botswana előtt.

László Csaba szövetségi kapitány második helyen végzett együttesével, Ugandával Nigéria mögött a 3. csoportban, így tovább tart a "Darvak" 1978 óta tartó vesszőfutása, azóta nem tudtak ugyanis bejutni az Afrika Kupa csoportkörébe.
A 2008-AS GHÁNAI AFRIKA KUPA RÉSZTVEVŐI
Angola Benin Dél-Afrika Ghána
Guinea Egyiptom Elefántcsontpart Kamerun
Mali Marokkó Namíbia Nigéria
Szenegál Szudán Tunézia Zambia
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik