Ausztráliában folytatja Romario

Vágólapra másolva!
2006.09.29. 09:58
Bár már 40 éves elmúlt, még mindig nem fejezi be pályafutását az egykori világbajnok brazil csatár, Romario. A gólerős futballista novembertől az Adelaide United futballistája lesz.
Romario legnagyobb sikere, a vb-arany megnyerése idején
Romario legnagyobb sikere, a vb-arany megnyerése idején
Romario legnagyobb sikere, a vb-arany megnyerése idején
Romario legnagyobb sikere, a vb-arany megnyerése idején

A szupertehetségű, de nehéz természetű futballista meglehetősen kacskaringós pályafutást járt be. 1985-ben a Vasco da Gamában mutatkozott be az élvonalban, majd a szöuli olimpia után (ahol a brazil válogatott ezüstérmes lett a Szovjetunió mögött) a holland PSV Eindhoven szerződtette.

Hollandiából az FC Barcelonához távozott, ám nem sokkal az 1994-es vb-győzelem után visszatért hazájába, ahol a Flamengo tagja lett. Rövid időre még visszatért Európába (Valencia), majd a Flamengo, a Vasco da Gama, a Fluminense, a katari Al-Szadd, majd újra a Fluminense és hazájában legutóbb a Vasco tagja volt.

Márciusban az Egyesült Államokba adta kölcsön a Vasco, a Miami játékosaként 23 mérkőzésen 19 gólt szerzett.

A válogatottban 70 meccsen 55 gólt termelő „Baixinho” következő állomáshelye az ausztrál Adelaide United lesz, akikhez novemberben csatlakozik négy mérkőzésre. Ezért a körülbelül egy hónapért nem kevesebb, mint 170 ezer dollárt tesz zsebre.

Az Adelaide edzője, John Kosmina érthetően nagyon örül Romario érkezésének:
„Művésze a futballnak. Olyan dolgokat tud, amit nem lehet tanítani, arra születni kell. Biztos vagyok benne, hogy minket is gólokkal fog segíteni.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik