Sérülés miatt veszélyben van Paula Radcliffe olimpiai indulása

Vágólapra másolva!
2008.05.23. 18:37
A maratoni világcsúcstartó Paula Radcliffe combizomszakadást szenvedett, de cáfolta azokat a feltevéseket, miszerint emiatt kihagyhatja a pekingi olimpiát. A brit versenyzőnőnél a szerdai MRI-vizsgálatok után diagnosztizálták a fáradásos sérülést. Annak ellenére, hogy a hír hatalmas riadalomként hatott a britekre, Radcliffe úgy fogalmazott: 90 és 100 %-ban biztos, hogy jó lesz az állapota augusztusra.
Paula Radcliffe idén is olimpiai arany nélkül marad?
Foto: Imago (archív)
Paula Radcliffe idén is olimpiai arany nélkül marad?
Paula Radcliffe idén is olimpiai arany nélkül marad?
Foto: Imago (archív)
Paula Radcliffe idén is olimpiai arany nélkül marad?

A versenyzőt nagyon lelombozta a hír, de nem adja fel, bár tudja: mostantól a szerencsére is szüksége van. „Nem futhatok, amíg fájdalmam van, és nem indulhatok, ha nem vagyok versenyképes, de próbálok pozitív maradni” - nyilatkozta az atléta.

Radcliffe szerint két hét múlva kezdheti újra a futóedzéseket, addig úszással és konditeremben végzett erősítéssel próbálja formában tartani magát.

Bár Radcliffe pozitívan nyilatkozott az indulási esélyeiről, sokat mondó Mike Costellónak, a BBC Radio atlétikai szakértőjének a véleménye. Costello szerint annak az esélye, hogy a 34 éves atlétanő Pekingre versenyképes állapotban lesz legalábbis kicsiny.

„Ha ez egy világbajnokság lenne vagy bármilyen más verseny az olimpián kívül, akkor biztosan nem indulna” - mondta Costello.

Szakértők eddig Radcliffe-et tartották az olimpiai maratoni verseny legfőbb esélyesének. A világcsúcstartó korábban 5 000 és 10 000 méteren versenyzett, 2002-ben váltott maratoni futásra. Azóta hétszer győzött ezen a távon komoly versenyen: Londonban háromszor, New Yorkban kétszer, Chicagóban egyszer diadalmaskodott, és győzött a 2005-ös helsinki világbajnokságon.

Az év elején is kisebb sérüléssel bajlódott, és többször nyilatkozott arról, hogy asztmája miatt tart a pekingi versenytől, ám a britek kimondva-kimondatlanul aranyat várnak tőle. Radcliffe eddigi legjobb helyezése ötkarikás játékokon egy negyedik hely volt (2000-ben 10 000 méteren). 2004-ben, Athénben a 10 000 méteres versenyt és a maratonit is feladta.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik