800. mérkőzésére készül ma este a Nationalelf Svájc ellen

Vágólapra másolva!
2008.03.26. 11:10
Joachim Löw az általa az Európa-bajnokság titkos esélyesének tartott helvétek ellen tesztelheti, hogy milyen formában van válogatottja a nagy nyári megmérettetés előtt három hónappal. Szinte pontosan 100 évvel ezelőtt lépett először pályára a német csapat hivatalos nemzetek közötti mérkőzésen, ugyancsak a svájciak ellen. Ez lesz az 50. összecsapás a két ország gárdái között.
Csapatgyűlés a németek tegnapi edzésén: 800. mérkőzésén győzelemre tör a Nationalelf
Fotó: Reuters
Csapatgyűlés a németek tegnapi edzésén: 800. mérkőzésén győzelemre tör a Nationalelf
Csapatgyűlés a németek tegnapi edzésén: 800. mérkőzésén győzelemre tör a Nationalelf
Fotó: Reuters
Csapatgyűlés a németek tegnapi edzésén: 800. mérkőzésén győzelemre tör a Nationalelf

A történelmi első mérkőzést egyébként 5:3-ra nyerték Bázelben a németek, és alighanem most is elégedettek lennének ezzel az eredménnyel – más kérdés, hogy kisebb csodával érne fel, ha ennyi gólt tudnának lőni az Európa egyik legkeményebb védelmével rendelkező svájci csapatnak.

Joachim Löw gárdája az utóbbi mérkőzésein nem mutatott valami fényes játékot, de ez csapatkapitányukat, Michael Ballackot nem zavarja túlságosan:

„Amikor januárban megkérdeztek, hogy mi a véleményem néhány társam rossz formájáról, akkor azt mondtam, nincs miért aggódni. Eltelt két hónap, és a helyzet nem változott olyan sokat. De még van két és fél hónapunk az Európa-bajnokságig, és ezalatt remek erőnlétbe, valamint jó formába kerülhetünk mindannyian. A szituáció nagyon hasonlít a legutóbbi világbajnokság előttire, remélem, a mutatott játékunk is hasonló lesz” – mondta.

A svájciaknál visszatér a már hosszabb ideje hiányzó Alexander Frei, így formációt váltanak, és vélhetően átállnak a kétékes rendszerre. A szövetségi kapitány Köbi Kuhn úgy véli, ha beválik a taktikai húzás, akkor a jövőben is két csatárral támadhatnak a helvétek.

„Mindig is azt mondtam, hogy a kétcsatáros támadójáték lenne az igazi. Most, hogy Alex ismét egészséges, az ő helye biztos, már csak a partnerét kell megtalálnom” – nyilatkozta mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján.

Nem csoda, hogy a Dortmund csatárának biztos a helye a keretben: Frei eddig 56 válogatott mérkőzésén 32-szer talált be, és egy mesterhármassal minden idők legjobb góllövője lehetne a svájci válogatottban, megelőzve Kubilay Türkylmazt. A Frei melletti helyre hárman is pályáznak: a Twente támadója, Blaise Nkufo mellett Daniel Gygax és Johan Vonlanthen az első számú jelöltek.

NEMZETKÖZI BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS

Svájc-Németország
Bázel, 20:45
V.: Braamhaar (holland)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik