Cseh László és Hosszú Katinka is brillírozott az előfutamban

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2007.12.13. 12:58
Jól kezdődött magyar szempontból a debreceni rövidpályás úszó Európa-bajnokság, amelynek csütörtöki selejtezőiből hat hazai versenyző jutott döntőbe, míg további öt úszó számának elődöntőjébe került.
Cseh László az Eb igazi sztárja
Cseh László az Eb igazi sztárja
Cseh László az Eb igazi sztárja
Cseh László az Eb igazi sztárja

Nem okozott gondot a finálés hely kivívása 200 m vegyesen a címvédő Cseh Lászlónak, aki 1:55.00 perces eredményével toronymagasan kiemelkedett a mezőnyből.

A nők ugyanezen számában is kiválóan teljesítettek a magyarok, Hosszú Katinka 2:10.83-as országos csúccsal a harmadik, míg Verrasztó Evelyn a hatodik helyen jutott döntőbe. Szintén mindkét magyar fináléba úszta magát női 200 m pillangón, amelynek kvalifikációja során Kovács Emese a második, Boulsevicz Beatrix pedig a hetedik eredményt érte el.

A csütörtök este hatodik biztos magyar döntőse Kis Gergő lesz, aki 400 m gyorson a negyedik legjobbként vívta ki fináléba kerülést.

Az előfutamokból Mutina Ágnes 100 m gyorson, Kovács Ágnes 50 m mellen, Szepesi Nikolett 100 m háton, Takács Krisztián 50 m gyorson és Gyurta Dániel 100 m mellen jutott be az elődöntőkbe. A nyolc csütörtöki fináléból így akár hat számban is lehet magyar érdekelt, hiszen a női 50 m mell és a férfi 50 m gyors fináléit még csütörtök este megrendezik.

Kilenc magyarnak, Bor Katalinnak (50 m mell), Nagy Péternek, Balogh Gábornak (mindkettő 200 m hát), Hős Péternek, Bordás Péternek (mindkettő 200 m pillangó), Bodor Richárdnak (100 m mell), Verrasztó Dávidnak (400 m gyors), Tompa Orsolyának (100 m gyors) és Szekeres Dorina (100 m hát) ugyanakkor nem sikerült túlélnie a selejtezőket.

KAPITÁNYI NYILATKOZAT KISS LÁSZLÓTÓL

Okkal volt elégedett a magyar úszóknak a debreceni Eb nyitónapján mutatott matinés teljesítményével a válogatott szövetségi kapitánya, Kiss László, aki az országos csúcs mellett annak is örült, hogy többen egyéni csúccsal jutottak tovább a selejtezőkből. "Cseh Laci úszása kívánkozik az élre, aki 200 m vegyesen könnyedén versenyzett, a táv második felében visszafogta magát, így is toronymagasan a legjobb idővel lett döntős. Kovács Emese is ragyogóan teljesített 200 m pillangón, nagyon biztató, amit tőle láttam, s ugyanez vonatkozik a 200 m vegyesen országos csúcsot úszó Hosszú Katinkára. Mutina Ágnes a 100 m gyorson remekelt - ahol emberemlékezet óta világversenyen nem volt női elődöntősünk -, ráadásul nagy egyéni rekordot repesztve lépett tovább a selejtezőből. Kis Gergő is tetszett 400 m gyorson, és Kovács Ági is jobbat úszott 50 m mellen, mint az országos bajnokságon, remélem, 100-on még jobb lesz" - összegzett Kiss László.
A nyitónap selejtezőiben érdekelt 20 magyarból hatan döntőbe, míg öten számaik elődöntőibe jutottak. Csütörtökön nyolc finálét rendeznek Debrecenben.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik