Drogba, Kalou, Abraham és Benjamin: irány az olimpiai bajnoki cím?

Vágólapra másolva!
2007.11.20. 02:46
A L'Equipe francia sportnapilap hétfő esti értesülései szerint Didier Drogba, a Chelsea támadója is részt vesz hazája frissen kijutott olimpiai válogatottjával a jövő évi, pekingi ötkarikás játékokon. Így amennyiben a Honvéd FC két elefáncsontparti légiósa, Guie Gneki Abraham és Benjamin Angoua Brou is meghívót kap a végleges keretbe, a budapestiek két afrikai futballistája többek között a londoni kékek két sztárjával, Didier Drogbával és Salomon Kalouval együtt küzdhet majd az olimpiai elsőségért. Hiszen Elefántcsontpart szeretne lenni a harmadik afrikai ország, amelyik elhódítja az olimpiai bajnoki címet labdarúgásban Nigéria (1996) és Kamerun (2000) után.
Didier Drogba számára nemcsak a Chelsea, hazája válogatottja is fontos
Didier Drogba számára nemcsak a Chelsea, hazája válogatottja is fontos
Didier Drogba számára nemcsak a Chelsea, hazája válogatottja is fontos
Didier Drogba számára nemcsak a Chelsea, hazája válogatottja is fontos

Didier Drogba már jelezte is szándékát a szövetségnél, és a francia sportlap szerint ez zene volt Gérard Gili szövetségi kapitány füleinek, akinek a szabályok értelmében lehetősége van három 23 évnél idősebb játékost is beválogatni az elefántcsontparti olimpiai keretbe.

Ahova már többször is meghívott kapott a Bp. Honvéd két elefáncsontparti labdarúgója, Abraham és Benjamin.

A L'Equipe is kiemeli, hogy a francia nemzetiségű szövetségi kapitány számos relatíve ismeretlen játékost szeretne beépíteni – többek között Thaiföldről és Magyarországról – a pekingi keretbe.

Gili – aki mellesleg az Olympique Marseille-jel duplázni tudott, francia bajnokságot és kupát nyert 1989-ben – két és fél éve irányítja a válogatottat, s valóságos nemzeti hősé vált november 18-án Abidjanban.

Az afrikai országban hatalmas port kavart ugyanis az olimpiai kijutás kiharcolása, ez az első alkalom, hogy Elefántcsontpart részt vehez az olimpiai játékokon.

Az "Elefántok" a vasárnapi Zambia elleni 4-1-es győzelmükkel értek révbe, amelyet 50000 (!) néző tekintett meg a helyszínen. Az utolsó forduló eredményeitől függetlenül tehát Elefántcsontpart kvalifikálta magát a pekingi olimpiára, és ha már kijutottak, a döntőig meg sem állnának Kalouék. Ott pedig követnék Nigéria és Kamerun példáját...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik