Pécsi teleregény

209253 209253209253 209253
Vágólapra másolva!
2014.01.28. 22:01
Ember legyen a talpán, aki követni tudja az aktuális pécsi történéseket. Az egész Matyi Dezső december 28-i sajtótájékoztatójával kezdődött...

Ember legyen a talpán, aki követni tudja az aktuális pécsi történéseket. Az egész Matyi Dezső december 28-i sajtótájékoztatójával kezdődött, amelyen a tulajdonjog 95%-át birtokló cégcsoport vezetője bejelentette, kiszáll a PMFC finanszírozásából. Döntését a Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt.-vel való nézeteltérésével indokolta, majd reményét fejezte ki, hogy a működést az önkormányzat nélküle is meg fogja tudni oldani.

Ami azt illeti, az egyik legfontosabb problémát a mindössze 5%-os tulajdonnal bíró város vezetése magára vállalta, kifizette a játékosok januári bérét. Más fronton azonban nem mennek ilyen simán a dolgok. Ahogy azt Páva Zsolt, Pécs polgármestere pár napja előrevetítette, az önkormányzat Matyi Dezső tulajdonrészének megvásárlásában gondolkodik. Az ajánlat meg is érkezett: 1 euro, valamint a klub adósságainak átvállalása. Ez utóbbiról nem állnak rendelkezésre pontos adatok, de 500 millió forintra saccolták.

Itt tartunk most, illetve az ezt követő pengeváltásoknál. Matyi Dezső ugyanis nyílt levélben emelt szót a szerinte megalázó 1 eurós "közlésért" és többek között az 500 millió forintos deficit tényét is cáfolta, a lejárt tartozásokat ennek harmada környékén határozva meg. A meglehetősen indulatosan közzétett nyilatkozatot hasonló válasz követte a polgármestertől. Ebből többek között kiderült, hogy tudomásul veszik a visszautasítást, illetve tartozás pontos összege azért sem lehet ismert számukra, mert vásárolni szándékozó félként nem kaptak lehetőséget arra, hogy betekintsenek a könyvelésbe.

Mindezek alapján borítékolható, hogy a kedélyek egy darabig még nem fognak megnyugodni. Matyi Dezső adósság ide vagy oda, úgy tűnik, mindenképp pénzt szeretne látni az eladásból. Elhatározása üzleti szempontból teljesen érthető, mivel azonban az önkormányzaton kívül más vevőjelölt nem bukkant még fel, jelenleg nincs a legjobb alkupozícióban.

Patthelyzet van kialakulóban, kérdés, hogyan viseli a viszontagságokat a futballcsapat. Dibusz Dénes és Eke Uzoma már távozott, és ha a dolgok nem rendeződnek hamarosan, ki tudja milyen tizenegy áll össze a szezonkezdetre...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik