Válogatott: Volt, aki sírva fogadta, úgy örült – Tóth Balázs a meghívóról

BODNÁR ZALÁNBODNÁR ZALÁN
Vágólapra másolva!
2021.03.13. 07:09
null
A Puskás Akadémia kapusa, Tóth Balázs Marco Rossi szövetségi kapitány figyelmét is felhívta a kiegyensúlyozott teljesítményével (Fotó: Török Attila)
A Puskás Akadémia kapusa, Tóth Balázs tudta, hogy figyelik, de nem gondolta, hogy egy évvel NB I-es bemutatkozása után máris meghívót kap a magyar labdarúgó-válogatottba.

– Miként értesült a nagy hírről, hogy meghívót kapott a válogatott keretébe?
– A csütörtöki edzésen mondta a technikai vezetőnk, Pető Zoltán, és alig akartam elhinni. Aztán az edzés után láttam, volt egy nem fogadott hívásom, és üzenet is várt Tömő Attilától, a válogatott technikai igazgatójától, hogy hívjam vissza. Ekkor már tudatosult bennem, hogy szó sincs viccről – válaszolta lapunknak Tóth Balázs, a Puskás Akadémia FC 23 éves kapusa. – Azonnal hívtam a szüleimet, a barátnőmet, a keresztszüleimet, a barátaimat, boldogan újságoltam a hírt, volt, aki sírva fogadta, úgy örült.

– Nem számított rá?
– Egyáltalán nem. Mintegy három hete a kapusedzőnk, Balajcza Szabolcs megemlítette, beszélt Kövesfalvi Istvánnal, ő mondta neki, jó véleménnyel vannak a teljesítményemről, és biztatott, csak így tovább, dolgozzak olyan keményen, mint eddig. Balajcza Szabolcsnak egyébként is köszönettel tartozom, mert a közös munka során több hibámra felhívta a figyelmemet, amelyeket azóta sikerült kijavítanunk. Tudtam tehát, képben vagyok a válogatottnál is, de nem sejtettem, hogy ennyire közel állok a meghíváshoz. Tavaly március tizennegyedikén mutatkoztam be az NB I-ben. Nagy álmom volt mindig is, hogy egyszer válogatott legyek, de úgy voltam vele, nem vagyok még elkésve. Nem hittem volna, hogy ilyen gyorsan eljön ez a pillanat.

– A Puskás Akadémia ragyogó tavaszi szereplésének milyen szerepe van ebben?
– Természetesen óriási! Köszönettel tartozom a csapattársaimnak, mert a győzelmi sorozatunk és az előkelő helyezésünk is kellett ahhoz, hogy felfigyeljenek rám. Ha egy csapat a dobogón áll, a játékosait könnyebben észreveszi a szövetségi kapitány. Hálás vagyok az edzőnknek, Hornyák Zsoltnak is, aki tavaly tavasszal, a járvány után lehetőséget adott nekem, hiszen akkor már nem volt sérült Hegedüs Lajos, az addigi első számú kapus, mint márciusban, amikor bemutatkoztam.

– Szép történet, hogy csapat-, egyben volt felcsúti kollégista társa, Géresi Krisztián is most kapott először meghívót a válogatottba.
– Igen, nagyon meglepődött, ő talán még annyira sem számított rá, mint én. Krisztián nagyon sokáig sérült volt, úgyhogy neki még nagyobb meglepetést jelenthetett a válogatott kerettagság. Gratuláltunk egymásnak, és örülünk a másik sikerének.

– Vasárnap a Mol Fehérvárt fogadják a Pancho Arénában bajnoki mérkőzésen. Mit vár a dobogós csapatok csatájától?
– Egész héten érezhető volt, hogy a csapatból mindenki nagyon várja a mérkőzést. Dolgozik bennünk a tettvágy. Mindenképpen nyerni szeretnénk, mert ha sikerül, hét fordulóval a vége előtt nyolc pontra nőne az előnyünk a székesfehérváriakkal szemben, ami igencsak tetemes lenne, és okkal bízhatnánk a második hely megszerzésében.

Nikolics Nemanja: Felszálló ágban vagyunk!
A Mol Fehérvár honlapján, a molfehervarfc.hu
oldalon a 33 esztendős támadó, Nikolics Nemanja osztotta meg gondolatait a vasárnapi, Puskás Akadémia elleni mérkőzésről: „Nem az volt a tervünk – még a tavaszi szezon kezdetén sem –, hogy majd a Puskás Akadémia ellen az ezüstéremért harcolunk, de az élet így hozta. Ha reálisan nézzük a dolgokat, most a második hely megszerzése lehet a fő célunk a bajnokságban. Ahhoz, hogy megszerezzük, vasárnap nyernünk kell. Ellenfelünk nagyon jó formában van, biztos, hogy rendkívül nehéz összecsapás vár ránk. Azonban mi is felszálló ágban vagyunk, a legutóbbi öt meccsünkből négyet megnyertünk, egyszer pedig döntetlent játszottunk. Bízom a csapatban, mindenki átérzi a találkozó jelentőségét. Igazi rangadó lesz, hiszen a Puskás Akadémia keretében nagyon sok jó játékos van, veszélyesek a támadásai, szinte minden mérkőzésen szerez gólt – ahogy mi is.”



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik