Válogatott: El kell felejteni a félelmet, fel kell vállalni a párharcokat – Rossi

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2022.06.03. 16:39
Szombaton Anglia ellen kezdi meg erőltetett júniusi menetét a magyar labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligájában. A mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón Lang Ádám és Marco Rossi szövetségi kapitány beszélt a rájuk váró feladatokról.
Marco Rossi szerint el kell felejteni a félelmet (Fotó: Földi Imre)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Marco Rossi szerint el kell felejteni a félelmet (Fotó: Földi Imre) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

Az Omonia védője, Lang Ádám kijelentette: mindig örömmel érkezik Telkibe a válogatotthoz.

„Remek a hangulat, amivel az elmúlt években nem is volt probléma, de ez elengedhetetlen is a jó teljesítményhez. Mindenki várja az Anglia elleni mérkőzést, komoly kihívás lesz, felfokozott állapotban szeretnénk megméretni magunkat.”

A Nemzeti Sport arról kérdezte: miután több külföldi sztár is nyilatkozott arról, hogy a hosszú idény után számukra nyűg a Nemzetek Ligája, jelenthet-e ez bármilyen előnyt a magyar válogatott számára.

„Nem gondolnám. Profi játékosokról beszélünk, egy-kettő most ugyan kinyilvánította a véleményét, de mindenki futballozni szeretne. Ameddig meló van, addig meló van, szerintem senki nem fogja félvállról venni a mérkőzéseket. Mi biztosan nem, szeretnénk bizonyítani, hogy léptünk előre az elmúlt időszakban.”

Marco Rossi szövetségi kapitány pontosan tudja, hogy nagyon nehéz négy mérkőzés vár júniusban a válogatottra.

„Papíron négy, szinte lehetetlen vállalkozás. Lehetetlen, ami az eredményt illeti, másrészről fel tudunk készülni az ellenfelekből, ahogy eddig mindig. A mi lehetőségünk az, hogy mérkőzésről mérkőzésre javuljunk, fejlődjünk bizonyos aspektusokban. Négy éve ezt a célt tűztem ki magam elé, ez a mi utunk. És közben igyekszünk mindent megtenni azért, hogy ne mi essünk ki az A-ligából.”

Kérdésre válaszolva reagált arra a felvetésre is, hogy az angol sajtó nem foglalkozik túl sokat a szombati találkozóval.

„Szerintem teljesen érthető, hogy nem ütjük meg az ingerküszöböt, hiszen underdogok vagyunk. Meg kell próbálnunk magunkhoz képest tökéletesen teljesíteni, és reménykedni abban, hogy az ellenfelek nem a legjobb napjukat fogják ki. Remélem, majd pozitív sajtóvisszhangot kap Angliában, hogy most gyerekek lesznek a Puskás Arénában, azok után, hogy legutóbb rasszistának bélyegezték a szurkolóinkat.”

Rossit arról is kérdezték: hogyan lehet ilyen csapatok ellen csökkenteni az egyéni képességek közti óriási különbséget.

„Követni kell a taktikai utasításokat, és kompaktan kell játszani. És ami még ennél is fontosabb, hogy félelem nélkül kell felvállalni a párharcokat attól függetlenül, hogy ki az ellenfél. Biztosan lesznek elveszített, de megnyert párharcok is. El kell felejteni a félelmet, bízniuk kell a játékosoknak magukban.”

A sajtótájékoztatón a kapitány azt is elárulta: Szalai Attila százszázalékos állapotban van, biztos, hogy játszik Anglia ellen, és minden bizonnyal kezdő lesz.

LANG ÁDÁM ÉS MARCO ROSSI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

A MAGYAR KERET A JÚNIUSI NEMZETEK LIGÁJA-MÉRKŐZÉSEKRE
Kapusok: Dibusz Dénes
(Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Szappanos Péter (Budapest Honvéd)
Védők: Bolla Bendegúz (Grasshoppers – Svájc), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FK Nyizsnyij Novgorod – Oroszország), Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Spandler Csaba (Puskás Akadémia FC), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország)
Középpályások: Baráth Péter (Debreceni VSC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), Nagy Ádám (Pisa – Olaszország), Loic Nego (Mol Fehérvár FC), Schäfer András (Union Berlin – Németország), Callum Styles (Barnsley FC – Anglia), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig – Németország), Vécsei Bálint (Ferencváros)
Támadók: Ádám Martin (Paksi FC), Sallai Roland (SC Freiburg – Németország), Sallói Dániel (Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Schön Szabolcs (FC Dallas – Egyesült Államok), Szalai Ádám (FC Basel – Svájc), Vancsa Zalán (MTK Budapest)

NEMZETEK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
A-LIGA 3. CSOPORT
A MAGYAR VÁLOGATOTT PROGRAMJA
Június 4., 18.00:
MAGYARORSZÁG–Anglia
Június 7., 20.45: Olaszország–MAGYARORSZÁG
Június 11., 20.45: MAGYARORSZÁG–Németország
Június 14., 20.45: Anglia–MAGYARORSZÁG
Szeptember 23., 20.45:
Németország–MAGYARORSZÁG
Szeptember 26., 20.45: MAGYARORSZÁG–Olaszország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik