Válogatott: az angolok 159 éves történetük során otthon még nem kaptak ki 4–0-ra!

B. J.B. J.
Vágólapra másolva!
2022.06.15. 00:21
null
A Wembley varázslói 1928-ból (Kép: www.glasgowtimes.co.uk)
A magyar válogatott fantasztikus teljesítménnyel 4–0-ra győzött Anglia ellen Wolverhamptonban, ezt a mérkőzést bizony emlegetni fogják világszerte egy ideig, ugyanis Marco Rossi csapata történelmi sikert aratott az angolok fölött.

Történelmi vereséget szenvedett az angol labdarúgó-válogatott Wolverhamptonban a magyar nemzeti csapattól, ugyanis a háromoroszlánosok ekkora különbséggel legutóbb 1928-ban kaptak ki hazai pályán, amikor 5:1-re megverte őket az örök rivális Skócia.

Igen ám, de akkor legalább egy gól összejött az angoloknak Bob Kelly révén, az utódaik nem tudták most bevenni Dibusz Dénes kapuját, és négygólos vagy annál nagyobb vereséget sohasem szenvedtek otthon úgy, hogy legalább egy gólt ne tudtak volna összehozni!

Az angolok az első válogatott mérkőzésüket a szövetségük megalakulása után hét évvel, 1870-ben vívták, méghozzá a skótok ellen.

Legalább nem arról lesz emlékezetes a mostani mérkőzés a számukra sem, hogy a kezdés előtt kifütyülték a himnuszunkat.

Nem mellékesen e találkozó előtt az angolok hazai pályán csak egyszer kaptak négy gólt vagy annál többet: 1953 novemberében. Kitalálták: az Aranycsapatunktól!

Fotó: Árvai Károly
Fotó: Árvai Károly

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

NEMZETEK LIGÁJA
A-LIGA,
3. CSOPORT
4. FORDULÓ
ANGLIA–MAGYARORSZÁG 0–4 (0–1)
Wolverhampton, Molineux Stadion, 28 839 néző. Vezette: Turpin (francia)
ANGLIA: Ramsdale – K. Walker, M. Guéhi, Stones, R. James – Saka (Maguire, 85.), K. Phillips, Bellingham (Foden, 68.), Gallagher (Mount, 56.) – Bowen (Sterling, a szünetben), Kane. Szövetségi kapitány: Gareth Southgate
MAGYARORSZÁG: Dibusz – Lang, W. Orbán, Szalai A. – Fiola, Styles (Nagy Á., 55.), Schäfer, Nagy Zs. – Sallai R. (Nego, 78.), Szoboszlai (Gazdag, 55.) – Szalai Á. (Ádám, 68.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: Sallai R. (16., 70.), Nagy Zs. (80.), Gazdag (89.)
Kiállítva: Stones (82.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik