Munkatársunktól 2022.06.14 23:08 Frissítve: 2022.06.15 00:07

NL: kifütyülték a magyar himnuszt Wolverhamptonban – videó

A magyar válogatott fantasztikus teljesítménnyel 4–0-ra győzött Anglia ellen Wolverhamptonban, s az angol szurkolók a meccs végén hangosan kifütyülték a hazai válogatottat. Jelentős részük viszont a meccs előtti is jól hallhatóan fütyült, pfujolt, és hangos skandálásba kezdett a magyar válogatottnak szóló himnusz alatt Wolverhamptonban. Noha az M4Sport élő közvetítésben nem lehetett tisztán érteni, hogy mit is énekeltek az angolok, a közszolgálati sportadó honlapján megjelent videóban már jól hallható a botrányos üzenetet hordozó éneklés. A videó ide kattintva megtekinthető.

A magyar válogatott énekelte a Himnuszt, az angol szurkolók kifütyülték (Fotó: Árvai Károly) – A KÉPRE KATTINTVA VIDEÓ NYÍLIK

 

A magyar himnusz hangjait többször is elnyomja a lelátóról érkező „racist bastards”, azaz nagyjából rasszista szemeteknek fordítható rigmus. A Twitter megjelent beszámolók szerint egyébként a következőt skandálták a lelátón az angol drukkerek: „Tudjátok, kik vagytok, tudjátok, kik vagytok, rasszista szemetek, tudjátok, kik vagytok!”

A BBC egyébként a mérkőzésről szóló szöveges közvetítésében a himnuszok után büszkélkedve megjegyzi: „Ez a himnusz aztán tényleg nem volt semmi, Wolverhampton igyekszik a legtöbbet kihozni abból, hogy válogatott meccsnek adhat otthont! A szurkolók pedig nem féltek hangokat adni a véleményüknek a magyar himnusz alatt.”

A BBC bejegyzése

Mint ismert a magyar válogatott a szurkolóik 2020-as Eb-n mutatott viselkedése miatt három meccses zárt kapus büntetést kapott, amelyből egyet felfüggesztett az UEFA. Az angolok ugyanakkor a tavalyi Eb-döntőn tapasztalt szurkolói rendbontások miatt kaptak egy meccses zárt kapus büntetést, amelyet az olaszok ellen töltöttek le.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

NEMZETEK LIGÁJA
A-LIGA,
3. CSOPORT
4. FORDULÓ
ANGLIA–MAGYARORSZÁG 0–4 (0–1)
Wolverhampton, Molineux Stadion, 28 839 néző. Vezette: Turpin (francia)
ANGLIA: Ramsdale – K. Walker, M. Guéhi, Stones, R. James – Saka (Maguire, 85.), K. Phillips, Bellingham (Foden, 68.), Gallagher (Mount, 56.) – Bowen (Sterling, a szünetben), Kane. Szövetségi kapitány: Gareth Southgate
MAGYARORSZÁG: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai A. – Fiola, Styles (Nagy Á., 55.), Schäfer, Nagy Zs. – Sallai (Nego, 78.), Szoboszlai (Gazdag, 55.)  – Szalai Á. (Ádám, 68.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: Sallai (16., 70.), Nagy Zs. (80.), Gazdag (89.)
Kiállítva: Stones (82.)

2022.08.12 13:32:19

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

„Negyven éve vagyok a futballban, először nyertem bajnoki címet, hihetetlenül boldog vagyok!”

2022.08.07 22:26:01

Magyar válogatott N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Akkoriban nála nagyobb érzelmeket kiváltani senki sem tudott, s a futball legszebb adományát hagyta reánk. Itt járt köztünk, játéka kegyelmi pillanataival derűt csalt az arcokra, azt ültetett a szívekbe is, s most lénye belelobbant a végtelenbe. Ember volt, nagyon esendő, aztán sokat szenvedő ember, ez bizonyos, de hiszem, tisztességtelen lélek pillanatokra sem.

2022.08.06 21:17:28

Magyar válogatott SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. 2022-ben sem a szerb, sem az északír, sem az angol, sem az olasz, sem a német válogatott nem szerzett gólt ellenünk a második félidőben.

2022.08.05 14:09:59

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

„Ha tizenegy kínai játékos a legjobb nálam, akkor nincs mese, a Honvéd tizenegy kínaival áll ki.”