Új könyv jelent meg Puskás Ferencről Olaszországban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2023.11.11. 19:34
null
A könyv borítója (Fotó: puskas.com)
Két világ bajnoka – ezt az alcímet viseli Claudio Minoliti Puskás Ferencről szóló alkotása, amely eredeti dokumentumokat is bemutat az Aranycsapat legendájának 1956 utáni FIFA-eltiltásáról.


A Mediaset korábbi főszerkesztője, Claudio Minoliti újságíró könyvet írt a magyar válogatott legendájáról Puskás Ferenc – Két világ bajnoka címmel.

„Puskás Ferenc pályafutását – de helyesebb lenne azt írni: életútját – kettészakította az 1956-ban Magyarországot sújtó szovjet politikai-katonai beavatkozás, amely a Honvédhoz és a magyar válogatotthoz kötődő első részt lezárta a pályafutásában, majd később elkezdődött a második fele a Real Madridban. Claudio Minoliti ezt a két időszakot szimbiózisban írja le, és visszaemlékezéseket hív segítségül, hogy jobban megvilágítsa, hogyan került a „Száguldó Őrnagy” egy lépésre karrierje befejezésétől, mielőtt megdicsőült volna Madridban is. A narratíva két különböző időhorizontban tartása sikeres és érdekfeszítő kísérlet, mivel lehetővé teszi az olvasó számára, hogy megtalálja a logikai és időbeli összefüggéseket, és részletesen megismerje a történelem egyik legnagyobb bajnokának tetteit, céljait, választásait és hibáit” – olvasható a könyvajánlóban.

A könyv utolsó részéhez csatolt fotók egyrészt Puskás életének néhány kulcsfontosságú pillanatát örökítik meg, másrészt betekintést engednek az 1956-os szovjet reakciót követően Magyarországról elmenekülők helyzetébe, egy drámába, amely kevésbé dokumentált Olaszországban – írja a PUSKAS.COM.

A szerző arról tájékoztatta Szöllősi Györgyöt (a Nemzeti Sport főszerkesztőjét, a Puskás ügyek nagykövetét, Puskás Ferenc életrajzíróját) és a hivatalos Puskás-emlékoldalt (PUSKAS.COM), hogy a kiadvány újdonságokkal is szolgál Puskás 1956 utáni olaszországi életéről, illetve dokumentumokat közöl az MLSZ által kieszközölt FIFA-eltiltásáról.

Lapunk hamarosan igyekszik részletesebb ismertetőt közölni a könyvről és interjút is készítünk a szerzővel, aki legújabb posztjában megtiszteltetésnek nevezte, hogy kötetének megjelenéséről a hivatalos Puskás-emlékoldal is beszámolt. Ahol a poszt szerint Claudio Minolti korábban „órákat töltött”.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik