U19: bombagól után győzelem, nagy lépés az elitkör felé!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.12. 16:54
null
Tóth Bence (5-ösben) két gólja eldöntötte a találkozót (Fotó: MLSZ Twitter)
A magyar U19-es labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki selejtezőn Tóth Bence duplájával 2–1-es győzelmet aratott Svájc felett, ezzel nagyot lépett afelé, hogy bejusson az elitkörbe.

A mieink egygólos vereséget szenvedtek csütörtökön Olaszországtól, ezért Michael Boris eszközölt néhány változást a kezdőcsapatban. Kiegyenlített mérkőzésen a szünetre gól nélküli döntetlennel mentek a felek, az igazi érdekesség a második félidőre maradt.

Az 55. percben szabadrúgáshoz jutottunk 30 méterre a svájci kaputól, Tóth Bence nem teketóriázott, egyből rálőtte, a labda pedig a bal felső sarokban kötött ki, óriási gól volt (0–1)!

Tóth bombagólja

Hét perccel később Szilágyi Zoltán buktatta Jeremy Guillemenot-t a tizenhatoson belül, a sértett pedig maga végezte el a tizenegyest. Középre lőtte a labdát, Demjén Patrik elvetődött, így a labda a kapuban kötött ki (1–1).

A 85. percben Jan Bamert lemásolta azt, amit Szilágyi a másik kapunál, a svájci a csereként beálló Csernik Kornélt buktatta, a tizenegyest pedig Tóth Bence értékesítette (1–2).

A mieink a három pont megszerzésével nagyot léptek az elitkör felé, kedden Örményország ellen zárják a selejtezőcsoportot. Ha nyerünk, és Svájc nem győzi le Olaszországot, mindenképpen továbbjutunk.

„Az akarat diadala volt a mai mérkőzés, a játékosok hallgattak arra, amit a meccs előtt mondtam nekik. Megfelelő akarattal bárkit le lehet győzni. Csapatként múltuk felül a svájciakat, a keret minden tagja hozzájárult ehhez a sikerhez. Fontos győzelmet arattunk, de hasonlóan fontos feladat vár ránk, a továbbjutáshoz kedden nyernünk kell Örményország ellen. Úgy készülünk a folytatásra, mint az eddigi két meccsre, holnaptól százszázalékosan a házigazdák elleni mérkőzésre fókuszálunk” – mondta Michael Boris az mlsz.hu-nak a mérkőzés után.

U19-ES EB-SELEJTEZŐ
7. CSOPORT, 2. FORDULÓ (ÖRMÉNYORSZÁG)

SVÁJC–MAGYARORSZÁG 1–2 (0–0)
MAGYARORSZÁG:
Demjén Patrik – Szalai András, Tóth Bence, Szilágyi Zoltán (Takács Ronald, 68.), Szalai Attila – Kleisz Márk, Szoboszlai Dominik – Tömösvári Bálint (Csernik Kornél, a szünetben), Tóth Máté, Winkler András – Bíró Bence (Szabó Levente, 54.).Szövetségi kapitány:Michael Boris
G: Guillemenot (62.), ill. Tóth B. (55., 85. – a másodikat 11-esből)

A MÁSIK MÉRKŐZÉSEN
Olaszország–Örményország 2–1 (1–0)

A csoport állása: 1. Olaszország 6 pont, 2. Svájc 3, 3. Magyarország, 3, 4. Örményország 0

Az első kettő helyezettek mellett a legjobb harmadik jut még be az elitkörbe. Pontazonosság esetén a gólkülönbség az első döntő szempont.

A teljes mérkőzés

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik