U19: két kihagyott büntető, vereség Olaszországtól

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.10. 16:58
null
Nem jött össze a bravúr, kikaptunk Olaszországtól (Fotó: mlsz.hu)
Az U19-es magyar labdarúgó-válogatott 1–0-ra kikapott Olaszországtól a jereváni Eb-selejtező torna első mérkőzésén.

A magyar válogatott a legerősebbnek ígérkező riválisa ellen kezdte meg Európa-bajnoki selejtező minitornáját Jerevánban: az olasz csapat ellen lépett pályára a négycsapatos viadal első játéknapján.

Az első percekben még az olaszok birtokolták többet a labdát, a magyar válogatott azonban első helyzetéből büntetőhöz jutott, Csernik Kornéllal szemben szabálytalankodtak a tizenhatoson belül. A megítélt büntetőt Takács Ronald végezte el, de nem jól helyezett lövését kivédte Del Favero.

A szünethez közeledve Tóth Bence lövése tévesztett célt, majd Patrick Cutrone hagyott ki nagy lehetőséget a magyar kapu előtt. A 45. percben Szalai Attila ugrott fel fejelni a tizenhatoson belül, de kezére pattant a labda, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt. Riccardo Marchizza lövése nem volt rossz, Demjén Patrik azonban érezte az irányt, és egy szép vetődéssel kitolta a jobb alsó sarok felé tartó labdát, így 0-0-lal ért véget a játékrész.

A második félidő olasz helyzetekkel kezdődött, komoly nyomás alá helyezve a magyar kaput. A 70. percig bírtuk a nyomást, ekkor egy újabb Demjén-védést követően a kipattanó labdát Cutrone közelről a hálóba lőtte (0-1).

A gól után nem sokkal kapufát is lőttek az olaszok, a hajrában azonban a magyar csapat átvette az irányítást. Az utolsó percekben két csatárral rohamoztunk, de az egyenlítő gólt nem sikerült megszerezni, az olaszok 1-0-ra megnyerték a mérkőzést.

Szombaton 15.00-tól Svájc ellen folytatjuk szereplésünket – hétvégi ellenfelünk 4–0-ra legyőzte Örményországot a másik mérkőzésen. A csoportból az első két helyezett, valamint a 13 kvartettből a legjobb harmadik jut tovább.

U19-ES EB-SELEJTEZŐ
7. CSOPORT, 1. FORDULÓ (ÖRMÉNYORSZÁG)

MAGYARORSZÁG–OLASZORSZÁG 0–1 (0–0)
MAGYARORSZÁG: Demjén Patrik – Szalai András, Tóth Bence, Szalai Attila, Gergényi Bence (Szabó Levente, 86.) – Szabó Bence (Tóth Máté, 76.), Kleisz Márk – Takács Ronald (Tömösvári Bálint, 65.), Vogyicska Bálint, Csernik Kornél – Bíró Bence. Szövetségi kapitány: Michael Boris
G: Cutrone (70.)

A MÁSIK MÉRKŐZÉSEN
Svájc–Örményország 4–0 (Schmid 15., Muheim 25., Domgjoni 58., Qela 70.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik