S. ZS. 2022.03.23 07:23 Frissítve: 2022.06.29 12:40

U19: Optimista vagyok – Tímár Krisztián az Eb elitköre előtt

„Optimista vagyok” – mondta Tímár Krisztián, az U19-es válogatott 42 éves szövetségi edzője, korábbi négyszeres válogatott labdarúgó. Egyértelmű, hogy az általa irányított U19-es válogatott (amely szerdán 19.30-tól Izrael ellen Győrben kezdi meg Eb-elitkörös szereplését) hatalmas teszt előtt áll, de ahogyan a szakember is kiemelte, rendkívül motiváltan készülnek a fiatalok a rájuk váró három mérkőzésre. Hozzátéve, hogy      „...négy jó csapat küzd az egyetlen továbbjutó helyért – vagyis három kitűnő ellenféllel találkozunk, de mi is erősek vagyunk!”

 

Tímár Krisztián optimista az Eb-elitkörös szereplés előtt (Fotó: Meder István)

Bizakodásra adhat okot, hogy ez az együttes korábban felkészülési mérkőzésen Olaszországot is megverte, míg néhány hete kétgólos hátrányból fordítva, Dániát győzte le 3–2-re – ezek jó előjelek. A szakmai stáb az ellenfeleket (Izrael, Skócia és Törökország) feltérképezte, az eredmények mindenki előtt ismertek, és Tímár Krisztián ezért is gondolja, hogy három erős csapat vár az U19-esekre, de a csoportban tényleg négy jó együttes harcol majd a továbbjutásért. Egyik mérkőzés sem lesz könnyű.

„Nyilvánvalóan nagyon sokat jelent ez a három mérkőzés. Edzői karrierem fontos állomása, nagyon elhivatott vagyok, igyekeztem sokat tanulni, hogy sikeres lehessek a kispadon, és hatalmas büszkeség a magyar labdarúgás jövőjét jelentő fiatal srácokkal együtt dolgozni. Persze ez nemcsak büszkeség, hanem jókora felelősség is, és ők vannak a középpontban, ők ennek a selejtezőnek a főszereplői. Sokan már a felnőttek között futballoznak, és ők is tudják, hogy ez már a nemzetközi szint, a külföldi klubok képviselői, a megfigyelők árgus szemekkel figyelik ezeket a mérkőzéseket, tehát nemcsak a továbbjutás, hanem a személyes jövőjük is a tét. Amit tudok, átéltem, láttam annak idején, azt arra használnám, hogy segítsek nekik fejlődni, célom, hogy holnap jobb labdarúgók legyenek, mint amilyenek tegnap voltak.”

S végül az örök kérdés: előnyt jelenthet-e a hazai pálya?

„Az előző körben sikeresen szerepeltünk ugyanitt, Győrben, remélem, hogy a helyszín is önbizalmat ad a játékosoknak, visszajöhetnek az itt elért közös sikerek emlékei. Persze akárhol rendeznék az elitkört, mindenhol a továbbjutás lenne a célunk, és mindent megteszünk azért, hogy jól szerepeljünk.”

Válogatottunk Izrael után szombaton 19.45-től a gyirmóti Alcufer Stadionban Skócia, jövő kedden 17.45-től pedig ismét Győrben Törökország ellen lép pályára. Az M4 Sport valamennyi mérkőzést élőben közvetíti.

U19-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
MÁSODIK SZAKASZ (ELITKÖR)
SZERDA
19.30, Győr:
Izrael–Magyarország (Tv: M4 Sport)
SZOMBAT
19.45, Gyirmót:
Magyarország–Skócia (Tv: M4 Sport)
KEDD
17.45, Győr:
Magyarország–Törökország (Tv: M4 Sport)

2022.10.03 21:27:56

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Kerkez esetében él a remény, hogy nem szalad el vele a ló.

2022.10.03 20:50:50

Magyar válogatott nemzetisport.hu

2022.10.03 21:22:41

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Hat éve sokkal zűrösebbnek tetszett a generációváltás, most meg azt látjuk, hogy a legmagasabban rangsorolt futballistáinknak még csak most következhetnek a legjobb éveik. De az is igaz, hogy a magyar válogatottat innentől senki sem intézi el előre egy kézlegyintéssel, mert benne van a pakliban, hogy pórul jár.

2022.10.02 22:24:45

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az is a futball titkai közé tartozik, hogy az utolsó benyomás, élmény mindig nagyon meghatározó. Képzeljük el, ha e két meccset fordított sorrendben játsszuk le, ugyanezzel az eredménnyel. Akkor az eget veri most a mámorunk, és Szalai Ádám győzelmet jelentő csodagólja még inkább Isten akaratának tetszene, noha szerintem így is az.

2022.10.02 10:10:09

Magyar válogatott nemzetisport.hu

1932: Hugo Meisl csapata az Üllői úton is jobb volt, de a játékosok megmagyarázták…