U17-es Eb: Most biztos mindenki azt mondja, miket beszél ez az edző, de… – Belvon

N-P. T.N-P. T.
Vágólapra másolva!
2023.05.24. 09:34
A magyar válogatott 4–2-re kikapott Írországtól az U17-es labdarúgó Európa-bajnokság A-csoportjának 3., záró fordulójában, így kiesett. A találkozó után Belvon Attila szövetségi edző válaszolt az újságírók kérdéseire.

Belvon Attila azzal kezdte: nagyon nehéz értékelni egy ilyen vereség után.

„Az első, hirtelen jött gól után fel tudtunk állni, és bíztam abban, hogy ez újabb lendületet ad a csapatnak. Azonban a második gól egy hibából adódóan olyan mélyre lökte a csapatot, amiből alig-alig lehetett kimászni. Időnként sikerült, de azt hiszem, nem tudtuk azt a teljesítményt nyújtani, amire egyébként képes ez a csapat. Sokkal kombinatívabban és bátrabban kellett volna játszani ahhoz, hogy ez megvalósuljon. Féltünk a hibától.”

A tréner elmeséli, meddig hitt abban, hogy meglehet a továbbjutást érő döntetlen; szóba kerül, hogy elfáradtak-e a játékosai. Megtudjuk, mit mondott nekik a mérkőzés után az öltözőben, és azt is, hogy milyen tapasztalatokat gyűjtöttek a tornán.

MEGTÖRTEN ÉRTÉKELT A CSAPATKAPITÁNY

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG
3. (UTOLSÓ) FORDULÓ
Írország–Magyarország 4–2 (3–1)
Felcsút,Pancho Aréna,2577néző.Vezette:Karaoglan (török)
Írország:Healy – Grante, Babb, O'Sullivan – Kehir, Akachukwu, Turley, Negry-McGrath, Orazi (Murray, 88.) – Melia (Okosun, 67.), Razi (Moore, 75.).Szövetségi edző:Colin O'Brien
Magyarország:Yaakobishvili – Girsik, Umathum, Kaczvinszki, Hornyák (Burghart, 76.) – Varga Zétény (Demkó, 86.), Fenyő (Szabó Sz., a szünetben), Kern, Németh H. (Somfalvi, 76.) – Simon B., Molnár Cs. (Vidnyánszky, 76.).Szövetségi edző:Belvon Attila
Gólszerző:Kehir (5., 61.), Melia (24., 31.), ill. Grante (10. – öngól), Kern (71.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik