V. Gy.
2023.09.26 07:29 Frissítve: 2023.09.26 09:38

Női Nemzetek Ligája: Írországot fogadja a női válogatott

Az idei világbajnokságot is megjáró ír válogatott csap össze a magyar nemzeti együttessel Budapesten, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

A Nemzetek Ligájában szikrázó összecsapásokra számíthat az írek ellen a válogatott védője, Kovács Laura (Fotó: MTI)

 

Már az első Nemzetek Ligája-mérkőzésre győzelmet tervezett Margret Kratz, a magyar női labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, ám elmaradt a siker, csak 1–1-es döntetlent játszott idegenben Albániával a csapat. Kedden javíthat az együttes, még akkor is, ha nagyobb játékerejű, az idei világbajnokságon is szereplő (a csoportkörből egy döntetlennel és két vereséggel kieső) ír válogatott lesz az ellenfél a Hidegkuti Nándor Stadionban. Egyébiránt az első alkalommal kiírt női Nemzetek Ligája-sorozat hasonló elven működik, mint a férfi, ennek megfelelően a mieink a csoport megnyerése esetén feljutnának az A-ligába, viszont ha a negyedik helyen zárnak, visszacsúsznak a C-ligába. A magyar lányok természetesen hallani sem akarnak az utóbbi lehetőségről.

„A Nemzetek Ligájában nincsenek könnyű ellenfelek, azonos képességű csapatokat sorsoltak a csoportokba – nyilatkozta az mlsz.hu oldalának Kovács Laura, a magyar válogatott védője. – A csoportunkból az írek és az északírek tűnnek a legerősebb riválisnak, de az albánokat sem szabad lebecsülni.”


NŐI NEMZETEK LIGÁJA
B-DIVÍZIÓ, 1. CSOPORT
2. FORDULÓ
19.30: 
Magyarország–Írország, Új Hidegkuti Nándor Stadion

2023.12.09 00:03:35

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Elődeink elképesztő érzelmi és gondolati gazdagsággal, a szavakkal is művészien bánva, de azokkal öncélúan – a valós tartalom hiánya elfedésének szándékával – sohasem bűvészkedve írtak. Tudtak emelkedettek lenni, de bizony földbe döngölni is. Manapság elképzelhetetlen éllel, iróniával metsző kritikákat fogalmaztak meg. Olykor eltűnődöm azon, hogyan merészelték? Ilyen hatalmasak, erősek, bátrak voltak? Aztán arra jutok, nem, hanem ilyen hitelesek.

2023.12.07 22:22:08

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Gulácsi ebbe az interjúba beletette a szívét-lelkét.

2023.12.05 16:53:54

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Úgy gondolkodtam, egykori tulajdonos-főszerkesztőnk, Vadas Gyula is fontosnak tartotta volna a helyemben, hogy ott legyen a Tuttosport díjátadó ünnepségén.

2023.12.02 23:31:19

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Most nem kellett 67 évet várni, hogy újra játszhassunk a németekkel.

2023.11.28 16:53:54

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A szerző tétele, hogy míg a magyarok nem voltak restek tanulni mástól (a Lánchidat megvalósító Széchenyi István dicsérete az első fejezet), addig az angolok nagyságukra büszkén, „fényes elszigeteltségben” ültek a fenekükön, a felsőbb osztályok által amúgy sokáig lenézett futballjátékot illetően is. Jólesik e reánk nézvést hízelgő gondolat.