Női Nemzetek Ligája: Írországot fogadja a női válogatott

V. GY.V. GY.
Vágólapra másolva!
2023.09.26. 07:29
null
A Nemzetek Ligájában szikrázó összecsapásokra számíthat az írek ellen a válogatott védője, Kovács Laura (Fotó: MTI)
Az idei világbajnokságot is megjáró ír válogatott csap össze a magyar nemzeti együttessel Budapesten, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

 

Már az első Nemzetek Ligája-mérkőzésre győzelmet tervezett Margret Kratz, a magyar női labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, ám elmaradt a siker, csak 1–1-es döntetlent játszott idegenben Albániával a csapat. Kedden javíthat az együttes, még akkor is, ha nagyobb játékerejű, az idei világbajnokságon is szereplő (a csoportkörből egy döntetlennel és két vereséggel kieső) ír válogatott lesz az ellenfél a Hidegkuti Nándor Stadionban. Egyébiránt az első alkalommal kiírt női Nemzetek Ligája-sorozat hasonló elven működik, mint a férfi, ennek megfelelően a mieink a csoport megnyerése esetén feljutnának az A-ligába, viszont ha a negyedik helyen zárnak, visszacsúsznak a C-ligába. A magyar lányok természetesen hallani sem akarnak az utóbbi lehetőségről.

„A Nemzetek Ligájában nincsenek könnyű ellenfelek, azonos képességű csapatokat sorsoltak a csoportokba – nyilatkozta az mlsz.hu oldalának Kovács Laura, a magyar válogatott védője. – A csoportunkból az írek és az északírek tűnnek a legerősebb riválisnak, de az albánokat sem szabad lebecsülni.”


NŐI NEMZETEK LIGÁJA
B-DIVÍZIÓ, 1. CSOPORT
2.FORDULÓ
19.30:
Magyarország–Írország, Új Hidegkuti Nándor Stadion

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik