P. V. 2022.06.07 23:49 Frissítve: 2022.06.08 08:02

NL: Nem várható el, hogy nyerjünk az Európa-bajnok ellen – Rossi

A magyar labdarúgó-válogatott 2–1-re kikapott a regnáló Európa-bajnok olaszoktól a Nemzetek Ligája 2. fordulójában. A Cesenában játszott mérkőzés után Marco Rossi és Roberto Mancini értékelt. 

Marco Rossi szerint vállalható az olaszok elleni egygólos vereség (Fotó: Szabó Miklós)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

 

Marco Rossi a következőket mondta az olaszok elleni vereség után.

„Az első félidőben nem tudtuk érvényesíteni azt, amit szerettünk volna. A két nap kevés volt a felkészülésre az angolok elleni találkozó után. Az olaszok pozíciós játéka nem feküdt nekünk, le akartuk őket lassítani, hogy ne tudjanak a középpályán adogatni, és hosszú labdákkal indítani, le akartuk zárni a széleket, de ez nem sikerült. A második félidőben rendeztük a sorainkat, jól játszottunk, a cserékkel tudtunk frissíteni. Ez a vereség vállalható, belefér, egyébként sem várható el tőlünk, hogy nyerjünk az Európa-bajnokok ellen. Nem szabad túl nagy nyomást helyezni a srácokra, igaz lesz ez a németek elleni meccsre is. Az olaszoknak minőségi keretük van, Serie A-játékosokkal, és ahogy már említettem, Európa-bajnokokkal.”

Hozzátette, ahogy mindig, most is annyit kért a játékosoktól, hogy adják ki magukból a maximumot. Miután a szurkolók ismételten elénekelték a csapattal a vereség ellenére is a himnuszt, úgy véli, ez megvalósult. S ő is elégedett lehet azzal a teljesítménnyel, amelyet a magyar válogatott nyújtott szülőhazája nemzeti csapata ellen.

A kezdőcsapattal kapcsolatban azt mondta, úgy ítélte meg, hogy fizikailag jó állapotban vannak azok, akik az angolok ellen is pályára léptek. A cserék között pedig több fiatal is lehetőséget kapott, köztük Vancsa Zalán, aki 17 évesen mutatkozhatott be a magyar válogatottban.

„Azért hívtam meg, és küldtem pályára, mert rendkívüli kvalitásokkal rendelkező játékos, nagyon gyors, és technikás. Nincs rajta nyomás, bátran lép pályára, s abban a kevés időben, amit kapott, meg tudta mutatni, mit tud.

Roberto Mancini, az olasz válogatott szövetségi kapitánya így értékelt.

Ez az olasz válogatott még nem állt össze, nagyon sok a fiatal, többen közülük ezeken a Nemzetek Ligája-meccseken debütáltak a válogatottban. Ma szépen játszottunk, jó úton haladunk, de még van hová fejlődni. Gyorsan játszottunk, jó volt a védekezés, letámadtunk az ellenfél térfelén, a középpályán Barella és Raspadori játéka különösen tetszett. Spinazzola visszatérésének külön örülök, nagyon hiányzott, meghatározó láncszeme a csapatnak, bár még nincs százszázalékos állapotban. Az öngólnál a labdavesztés miatt voltam ideges, és nyilván ahhoz a lehetőséghez is közelebb került ehhez a magyar válogatott, hogy esetleg kiegyenlítsen.

Végül elmondta, hogy Belotti és Bonucci hazautazik, ők már nem lesznek keretben az angolok ellen.

 

NEMZETEK LIGÁJA
A-LIGA, 3. CSOPORT

2. FORDULÓ

OLASZORSZÁG–MAGYARORSZÁG 2–1 (2–0)

Cesena, Dino Manuzzi Stadion, 22 000 néző. Vezette: Schärer (svájci)
OLASZORSZÁG: Donnarumma – Calabria, G. Mancini, Bastoni, Spinazzola (Dimarco, 75.) – Lo. Pellegrini (Locatelli, 66.), Cristante, Barella (Tonali, 84.) – Politano (Belotti, 75.), Gnonto, Raspadori (Zerbin, 84.). Szövetségi kapitány: Roberto Mancini
MAGYARORSZÁG: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai A. – Nego (Fiola, 58.), Nagy Á. (Styles, 58.), Schäfer (Vancsa, 87.), Nagy Zs. (Bolla, 81.) – Sallai R., Szoboszlai – Szalai Á. (Ádám, 87.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: Barella (30.), Lo. Pellegrini (45.), ill. G. Mancini (61. – öngól)

A TALÁLKOZÓ ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA LEHET ELOLVASNI. 

 AZ ÁLLÁS
1. Olaszország2113–2+1 4
2. MAGYARORSZÁG2112–23
3. Németország222–22
4. Anglia2111–2–1 1

 

2022.06.30 22:31:32

Magyar válogatott PÓR KÁROLY

ALAPVONAL. Szoboszlai Dominik nekem kicsit olyan, mint Marco Rossi. Hiszek benne, hogy őket nem a vakszerencse és a véletlenek sorozata, hanem a kitartásuk és a következetesen elvégzett sok munka viszi előre lépésről lépésre.

2022.06.28 22:53:18

Magyar válogatott SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. A napokban vertük meg a vezetésével Angliát oda-vissza.

2022.06.28 09:08:48

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

Az Omonia Nicosia védőjének teljesült a vágya: ötvenedszer is magára ölthette a címeres mezt.

2022.06.21 23:56:34

Magyar válogatott CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A természeti népek többnyire emberfeletti magyarázatokat keresnek a sohasem látott, csodaszámba menő eseményekre. Én találkoztam a csoda emberi léptékű magyarázatával is. Kolbászt evett, sört ivott, és a futballról mesélt.

2022.06.21 23:51:16

Magyar válogatott DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Nagy Zsolt nekem kissé olyan, mint a másik oldalon Fiola Attila.