B. B. 2021.11.25 14:49 Frissítve: 2021.11.25 16:00

Megemlékezés: főhajtással tisztelegtek a magyar futball legendái előtt

A magyar labdarúgás napján a szövetség képviselői néma főhajtással tisztelegtek az egykori nagyságok emléke előtt.

Koszorút helyeztek el a Puskás Arénában található centenáriumi emlékműnél is (Fotó: Árvai Károly)

 

Idén hatvannyolc esztendeje annak, hogy az Aranycsapat 6:3-ra legyőzte a Wembley Stadionban az angol válogatottat. Az évszázad mérkőzésének évfordulója, november 25-e 1993 óta egyben a magyar labdarúgás napja is.

 
Bosszú Stuart Máriáért! – Malonyai Péter publicisztikája 

A Magyar Labdarúgó-szövetség ezen a napon minden esztendőben megemlékezik a legendáiról, az Aranycsapatról és valamennyi válogatott labdarúgójáról, sportszakemberéről. Ahogy az MLSZ közleményében fogalmazott: „Az elmúlt esztendő eredményeinek (Eb-rendezés és szereplések, BL- és EL-csoportkörök) fényében, az angolok elleni emlékezetes győzelem 68. évfordulóján felszabadultan ünnepelhetjük a magyar futballt: a múltat és a jövőt… A mai nap minden magyar férfi és női labdarúgó, szakember és szurkoló közös ünnepe. Hajrá, magyar labdarúgás!”

A magyar labdarúgás napja alkalmából Berzi Sándor alelnök, Gellei Imre, korábbi szövetségi kapitány és Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője koszorút helyezett el a Puskás Arénában található centenáriumi emlékműnél és a Szent István-bazilika altemplomában nyugvó egykori klasszisaink sírhelyénél. A szövetség képviselői a bazilikában Puskás Ferenc, Kocsis Sándor, Grosics Gyula, Buzánszky Jenő, Novák Dezső, Varga Zoltán és Puhl Sándor végső nyughelyénél helyezték el a megemlékezés virágait és néma főhajtással tisztelegtek az egykori nagyságok emléke előtt.

2021.11.28 22:01:01

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

Marco Rossinál az idén 36 játékos szerepelt, közülük 21 volt hosszabb-rövidebb ideig valamelyik magyarországi akadémia növendéke.

2021.11.28 21:40:29

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A fő nehézséget a felnőttfutballba belépés okozza.

2021.11.26 09:48:23

Magyar válogatott THURY GÁBOR

Gallowich Tibor és Sebes Gusztáv bizalmát is megkapta, de ritkán került be az Aranycsapatba.

2021.11.24 23:34:00

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. November 25., a magyar futball napja. Egyébként nem véletlen, hogy olyan meccseket idéztem fel, amelyeket ritkán emlegetnek, szándékosan tettem. Hiszem ugyanis, hogy ami nekem, neked, neki, sőt nekünk maradandó, az még nem minden. Valamennyiünknek megvannak a magunk – reggelig idézhető – emlékei.