BABJÁK BENCE (Wolverhampton) 2022.06.15 00:18 Frissítve: 2022.06.15 16:21

Marco Rossi: Még nem fogtuk fel a mostani siker jelentőségét

A magyar válogatott 4–0-s történelmi győzelme után érhetően elégedetten értékelt Marco Rossi a wolverhamptoni mérkőzést követő sajtótájékoztatón.

Marco Rossi örül, hogy boldoggá tette csapatával Magyarországot (Fotó: AFP)

„Tudtuk, hogy nehéz meccset játszunk majd Anglia ellen, amelyen szenvednünk kell. Nos, szenvedtünk is, de együtt tettük. Mindenki nagy áldozatokat hozott a csapatért, mindenekfelett a csatárok, akik rengeteget futottak, és sokat segítettek a csapatnak, ők jelentették az első védelmi vonalat. Az első félidőben a jobb oldalon többször megbontották a védelmünket, ezáltal a középpályássorunk és a védelmünk mögé került az ellenfél, olykor szerencsések voltunk. Ugyanakkor szerencse nélkül nem is lehet ilyen eredményt elérni. Igen, elismerem, olykor mázlink volt, csakhogy a játékosok egytől egyik betartották a taktikai utasításokat, mindenki a csapat érdekeit helyezte az első helyre, márpedig a múltban többször bizonyítottuk, hogy ha egységes csapatként futballozunk, bármelyik vetélytárs dolgát megnehezítjük. Természetesen két lábbal a földön maradunk, akkor is, ha úgy szereztünk négy meccsen hét pontot, hogy kétszer játszottunk Angliával. Senki sem számított arra, hogy négy meccs után vezetjük a csoportot, úgyhogy a játékosaim, a stábom, és egész Magyarország miatt nagyon boldog vagyok.”

A magyar válogatott korábban sosem győzte le tétmérkőzésen Angliát saját otthonában, így a kedd esti győzelemmel történelmet írt a csapat.

„Csányi Sándor elnök úrnak és Orbán Viktor miniszterelnök úrnak is azt mondtam a kinevezésem után, hogy szeretnék nyomot hagyni a magyar futballban. Azt hiszem, ez most megtörtént. Előbb-utóbb mindenkit elér a halál, ez az egyetlen demokratikus dolog a világban. Bízom benne, hogy ez nálam minél később jön el, viszont abban biztos vagyok, hogy amikor eljön ez a pillanat, akkor utána a stadionokban egy perces néma csenddel emlékeznek majd rám. Ez is nagy eredmény számomra.”

A szövetségi kapitányt az angol válogatott játékáról is kérdezték.

„Azért mondom, hogy szerencsések voltunk, mert az angol válogatottnak is megvoltak a helyzetei, ám ezek így vagy úgy, de kimaradtak. Ezzel szemben mi szinte az összes lehetőségünket gólra váltottuk. Ez most ilyen este volt, de nagyon ritkán fordul elő ilyesmi a labdarúgásban. A mai meccstől függetlenül Anglia továbbra is ott van a világ legerősebb csapatai között, a világbajnokságra esélyesként utazik, ennek fényében a négy nullás győzelem csodának hangzik. Csakhogy a futballban a csodákat nehéz megismételni, úgyhogy most csak annyi a feladatunk, hogy kiélvezzük ezt a sikert.”

„Hogy őszinte legyek, még a játékosok és a szakmai stáb tagjai sem fogták fel a mostani győzelem jelentőségét, és azt, hogy mit értünk el az elmúlt napokban. A futballban ugyanakkor gyorsan változik minden, szeptemberben már ismét Németország és Olaszország következik, utóbbi az egyetlen csapat, amelyik legyőzött minket a Nemzetek Ligája mostani kiírásában. Mondjuk, mivel olasz vagyok, mondhatjuk, hogy kedveskedtem a hazámnak egy kis ajándékkal… A viccet félretéve, Magyarország az utóbbi években nem volt azon a szinten mint a dicső múltban, még most sincs, viszont egy olyan országról beszélünk, ahol imádják a sportot. Nemcsak a labdarúgást, hanem nagyon sok más sportágat is, és örülök, hogy most adhattunk valamit a magyar szurkolóknak. Hogy mikor éreztem biztosnak a győzelmet? Egy perccel a vége előtt már sejtettem, hogy innen nem tudjuk elveszíteni. Nagy ünneplés viszont nem lesz, a játékosok az öltözőben énekeltek néhány magyar dalt, én pedig szerda este a Red Hot Chili Peppers koncerten lazítok majd.”

NEMZETEK LIGÁJA
A-LIGA,
3. CSOPORT
4. FORDULÓ
ANGLIA–MAGYARORSZÁG 0–4 (0–1) – élőben az NSO-n!
Wolverhampton,
Molineux Stadion, 28 839 néző. Vezette: Turpin (francia)
ANGLIA: Ramsdale – K. Walker, M. Guéhi, Stones, R. James – Saka (Maguire, 85.), K. Phillips, Bellingham (Foden, 68.), Gallagher (Mount, 56.) – Bowen (Sterling, a szünetben), Kane. Szövetségi kapitány: Gareth Southgate
MAGYARORSZÁG: Dibusz – Lang, W. Orbán, Szalai A. – Fiola, Styles (Nagy Á., 55.), Schäfer, Nagy Zs. – Sallai R. (Nego, 78.), Szoboszlai (Gazdag, 55.)  – Szalai Á. (Ádám, 68.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: Sallai R. (16., 70.), Nagy Zs. (80.), Gazdag (89.)
Kiállítva: Stones (82.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A csoport másik mérkőzésén
Németország–Olaszország 5–2 (Kimmich 10., Gündogan 45+4. – 11-esből, Th. Müller 51., Werner 68., 69., ill. Gnonto 78., Bastoni 90+4.) 

AZ ÁLLÁS
1. MAGYARORSZÁG 4 2 1 1 7–3 +4 7
2. Németország 4 1 3 8–5 +3 6
3. Olaszország 4 1 2 1 5–7 –2 5
4. Anglia4221–6–52

 

2023.06.07 22:13:49

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Sikeresek a Kárpát-medencei magyar futballbefektetések.

2023.05.29 09:19:11

Magyar válogatott nemzetisport.hu

Harminc éve, 1993. május 29-én győztük le irányításával Írországot 4–2-re – Dublinban.

2023.05.23 19:22:44

Magyar válogatott nemzetisport.hu

Búcsúzott az U17-es kontinenstornától a Belvon-csapat, pedig a továbblépéshez elég lett volna a döntetlen is.

2023.05.20 19:05:17

Magyar válogatott nemzetisport.hu

U17-es labdarúgó-válogatottunk kétgólos vereséget szenvedett, de az írek ellen még kiharcolhatjuk a továbbjutást.

2023.05.17 19:30:57

Magyar válogatott nemzetisport.hu

Jobban kezdtek a walesiek a budapesti mérkőzésen, de remek arányban értékesítette helyzeteit a Belvon-csapat.