Holman az Eb-kerettagságról; olimpiai sorozatunk vendége: Märcz Tamás

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2021.04.09. 23:36
A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk.

Az elmúlt időszakban hetekig nem szerepelt Holman Dávid neve a Slovan Bratislava összeállításában. A szlovák Fortuna Ligában listavezető  pozsonyiak légiósa még a februári, Pohronie elleni találkozón szenvedett vádlisérülést. Két hét elteltével visszatért, de nem érezte magam jól magát: pozitív lett a koronavírustesztje, így két hét karantén várt rá. A 28 esztendős, ötszörös magyar válogatott vasárnap már pályán lehet a Dunaszerdahely elleni rangadón; a jelek szerint ő lesz a mérkőzés egyetlen magyar szereplője. Holman lapunknak arról is beszélt, számít-e még az Eb-kerettagságra.
Az elmúlt időszakban hetekig nem szerepelt Holman Dávid neve a Slovan Bratislava összeállításában.
A szlovák Fortuna Ligában listavezető  pozsonyiak légiósa még a februári, Pohronie elleni találkozón szenvedett vádlisérülést. Két hét elteltével visszatért, de nem érezte magam jól magát: pozitív lett a koronavírustesztje, így két hét karantén várt rá. A 28 esztendős, ötszörös magyar válogatott vasárnap már pályán lehet a Dunaszerdahely elleni rangadón; a jelek szerint ő lesz a mérkőzés egyetlen magyar szereplője. Holman lapunknak arról is beszélt, számít-e még az Eb-kerettagságra.

Olimpiai sorozatunk vendége ez alkalommal Märcz Tamás, a vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya volt. A játékosként olimpiai bajnok szakember lapunknak elmondta: július 15-én utaznak majd Japánba, de még nem Tokióba, hanem Ojamába, ahol a 2019-es kvangdzsui világbajnokság előtt is készült az együttes. Elképzelhető, hogy a spanyolok csatlakoznak a mieinkhez, akik a tervek szerint július 22-én költöznek be az olimpiai faluba. A kapitány beszélt az oltási program állásáról, ami szerinte jól halad, és arról is, változhatnak-e érdemben az erőviszonyok Tokióra.

Pétervári-Molnár Bendegúz egypárban tokiói indulási jogot szerzett Varesében. Ez már a második ötkarikás játék lesz, amelyen a magyar evezős részt vehet. Pétervári-Molnár a Nemzeti Sportnak elmesélte, hogy Rio után volt egy kisebb hullámvölgye, amiből 2019-ben nagyobb lett – az az éve minden tekintetben katasztrofálisan alakult. Még az is megfordult a fejében, hogy abbahagyja, majd következett Tokió elhalasztása, ami nála nagyon durva motivációvesztést okozott. Elkényelmesedett, nem volt mérce, amihez mérhette volna magát, s nem is sikerült összeszednie magát az Európa-bajnokságra sem.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik