S. T. J. 2021.04.09 23:36 Frissítve: 2021.04.09 23:49

Holman az Eb-kerettagságról; olimpiai sorozatunk vendége: Märcz Tamás

A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk.

 

Az elmúlt időszakban hetekig nem szerepelt Holman Dávid neve a Slovan Bratislava összeállításában. A szlovák Fortuna Ligában listavezető  pozsonyiak légiósa még a februári, Pohronie elleni találkozón szenvedett vádlisérülést. Két hét elteltével visszatért, de nem érezte magam jól magát: pozitív lett a koronavírustesztje, így két hét karantén várt rá. A 28 esztendős, ötszörös magyar válogatott vasárnap már pályán lehet a Dunaszerdahely elleni rangadón; a jelek szerint ő lesz a mérkőzés egyetlen magyar szereplője. Holman lapunknak arról is beszélt, számít-e még az Eb-kerettagságra.

Olimpiai sorozatunk vendége ez alkalommal Märcz Tamás, a vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya volt. A játékosként olimpiai bajnok szakember lapunknak elmondta: július 15-én utaznak majd Japánba, de még nem Tokióba, hanem Ojamába, ahol a 2019-es kvangdzsui világbajnokság előtt is készült az együttes. Elképzelhető, hogy a spanyolok csatlakoznak a mieinkhez, akik a tervek szerint július 22-én költöznek be az olimpiai faluba. A kapitány beszélt az oltási program állásáról, ami szerinte jól halad, és arról is, változhatnak-e érdemben az erőviszonyok Tokióra.

Pétervári-Molnár Bendegúz egypárban tokiói indulási jogot szerzett Varesében. Ez már a második ötkarikás játék lesz, amelyen a magyar evezős részt vehet. Pétervári-Molnár a Nemzeti Sportnak elmesélte, hogy Rio után volt egy kisebb hullámvölgye, amiből 2019-ben nagyobb lett – az az éve minden tekintetben katasztrofálisan alakult. Még az is megfordult a fejében, hogy abbahagyja, majd következett Tokió elhalasztása, ami nála nagyon durva motivációvesztést okozott. Elkényelmesedett, nem volt mérce, amihez mérhette volna magát, s nem is sikerült összeszednie magát az Európa-bajnokságra sem.

2021.05.09 00:02:14

Magyar válogatott BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A lényeg azonban mindezek mellett, sőt előtt az, hogy újra országos üggyé vált a kerethirdetés. Visszakaptuk egyik kedvenc játékunkat, amelyet már örökre elveszettnek hittünk.

2021.05.07 16:17:57

Magyar válogatott P. K.

Megnéztük Marco Rossi bő keretét, ki mennyire van játékban – többen is kiemelkednek.

2021.05.07 16:40:42

Magyar válogatott THURY GÁBOR

A két vb-selejtező után a jugoszlávok elleni idegenbeli futballmeccset megkülönböztetett figyelem kísérte.

2021.05.07 12:15:36

Magyar válogatott L. PAP ISTVÁN

Bécsben olyan ihletett állapotban védett, hogy nemcsak országos népszerűségre tett szert…