Az utolsó pillanatban jött a dráma: Eb-résztvevő a futsalválogatott!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.22. 22:17
null
Óriási csata, és a végén mi ünnepelhettünk (Fotó: MTI)
Fantasztikus mérkőzésen, a hosszabbítás utolsó másodpercében szerzett találattal a magyar futsalválogatott Debrecenben 4–3-ra legyőzte Romániát az Európa-bajnoki pótselejtező visszavágóján, így a 2–2-es első mérkőzést követően kijutott a jövő évi kontinensviadalra.

A magyar futsalválogatott Bodzavásárban elért 2–2-es döntetlent követően Debrecenben, a Főnix-csarnokban fogadta a román válogatottat az Európa-bajnokság pótselejtezőjének visszavágóján.

Az összecsapást jobban kezdte Sito Riveran szövetségi kapitány együttese, és a 4. percben Harnisch Ákos révén meg is szerezte a vezetést – egy szöglet utáni, csodálatos figurából talált be a román kapuba (1–0).

A folytatásban is mi irányítottuk a mérkőzést, sok helyzetet dolgoztunk ki, ám egyikből sem sikerült betalálni, aminek a 15. percben meglett a böjtje, a románok Florin Matei távoli lövésével egyenlíteni tudtak (1–1). Nem volt túlságosan erős a kísérlet, de Tóth Gyula kapus lába között pont annyi hely volt, hogy a labda a kapuba kössön ki.

Rengeteg fölösleges szabálytalanságunk miatt visszaálltunk védekezni, a román válogatott átvette az összecsapás irányítását. A 24. percben egy helyzetnél Harnisch terült el a földön, a vendégek próbálkozása pedig a játékos könyökén pattant meg. Az esetet követően a Rába ETO futballistáját kiállította a játékvezető, és büntetőt ítélt Romániának. Matei nem is hibázott, magabiztosan a jobb felső sarokba bombázott (1–2).

Hat percet kellett várni a második magyar találatra, ekkor Dróth Zoltán megpattanó lövését Hosszú Ádám váltotta gólra (2–2).

A rendes játékidőben már nem bírt egymással a két csapat, így kétszer öt perc hosszabbítást következhetett. Ebben ellenfelünk két büntetőt is kihagyott, de a triplázó Matei révén egy szerencsés támadást követően mégis vezetést szerzett (2–3).

Rivera úgy döntött, lehozza Tóth Gyulát, és öt mezőnyjátékossal támadtunk az egyenlítésért. A hosszabbítás második öt percében át is vettük az irányítást. A 47. percben Dróth Zoltán távolról előbb egyenlített (3–3), az utolsó másodpercekben ráadásul a kijutást érő találatot is megszerezte: néhány másodperccel a lefújást megelőzően Öreglaki Norbert a félpályáról felívelte a labdát, a hatoson belül álló Dróth pedig a bal felső sarokba bólintott (4–3).

SIKERÉVEL A MAGYAR FUTSALVÁLOGATOTT KIJUTOTT A 2016-OS SZERBIAI EURÓPA-BAJNOKSÁGRA!
A kontinensviadalt február 2. és 13. között rendezik meg.

A találkozó összefoglalója


MESTERMÉRLEG
„Ha ezt a mérkőzés könyvben megírta volna valaki, biztosan nem tudta volna ennél jobban megalkotni – mondta Sito Rivera, a magyar futsalválogatott szövetségi kapitánya az M4-nek. – Rengeteget dolgoztunk és gyakoroltunk az elmúlt hetekben. A játékosok kisebb-nagyobb sikerrel mindent megtettek, amit kértem tőlük, ezért megérdemelték a sikert!”

FUTSAL EURÓPA-BAJNOKSÁG
PÓTSELEJTEZŐ, VISSZAVÁGÓ
MAGYARORSZÁG–Románia 4–3
(1–1) – hosszabbítás után
Gólszerző:
Harnisch (4.), Hosszú (30.), Dróth (47., 50.), ill. F. Matei (15., 24., 42. – a másodikat büntetőből)
Kiállítva: Harnisch (24.)
Továbbjutott: Magyarország
, 6–5-ös összesítéssel

50. MEGVAAAAN!!! UTOLSÓ MÁSODPERCES GÓLLAL KIJUTOTT A MAGYAR FUTSALVÁLOGATOTT A JÖVŐ ÉVI EB-RE! A hosszabbítás utolsó pillanataiban Öreglaki emelte a kapu elé félpályáról a labdát, Dróth Zoltán pedig a bal felső sarokba fejelt. 4–3
48. KAPUFA! Dávid
találta el a lécet, sajnos a labda kifelé pattant.
48. Nagyon nyomunk, de Rábl lövését bravúrral védte a román kapus.
47. MEGVAN A HARMADIK! Dróth Zoltán nyolc méterről lőtt laposan a bal alsóba! 3–3
Öt perce maradt a magyar válogatottnak, hogy megfordítsa a mérkőzés állását, jelenleg 3–2-es hátrányban vagyunk.
45. Dróth került helyzetbe, de végül lövésig sem sikerült eljutnia.
44. Tóth
lejön, a helyére mezőnyjátékos érkezik a pályára.
43.
Büntetőhöz jutottak a vendégek, ám ezt szerencsénkre most sem sikerül gólra váltani, M. Matei lőtt fölé.
42. Megszerezi a vezetést Románia!
F. Matei már háromnál jár – Szöcs kotort bele a labdába a magyar kapu előtt, a védőről pedig F. Matei elé pattant, aki üres kapura nem is hibázott. 2–3
41. Al-Ioani találja el a kapufát, nagy szerencsénk volt!
40. Magyarország kezdi a hosszabbítást.
Kétszer öt perc hosszabbítás következik! Nehéz utolsó pillanatokon vagyunk túl, de sikerült kihúznunk döntetlenre a rendes játékidőt.
36. F. Matei-t addig húzta Tóth Gyula, hogy a román játékos mellé lőtte a büntetőt! A magyar kapus beleért, lábbal tolta ki a labdát!
36. Trencsényi
fölösleges szabálytalansága után kisbüntetőhöz jutott Románia.
Sok a fölösleges szabálytalanság a mieink részéről, amely következtében a románok a folytatásban minden fault után kisbüntetőt rúghatnak. Vigyáznunk kell a hátralévő időben.
Jelen állás szerint hosszabbításra áll a találkozó.
30. GÓÓÓL! Hosszú Ádám egyenlített! Dróth lőtte el bal szélről a labdát, ám a kísérlet szerencsénkre megpattant Al-Ioani lábán, a jókor érkező Hosszú Ádám pedig nem is hibázott. 2–2
24. Kiállítás és büntető! A gólszerző Harnisch Ákos a hatoson belül a földön fekve kezezett, amiért a játékvezető kiállította, a megítélt büntetőt F. Matei bombázta a jobb felső sarokba. 1–2
21. Kapufa! Dróth vállalkozott távoli lövésre, bombája a keresztlécen csattant.
„HAJRÁ MAGYARORSZÁG!” – zeng a debreceni Főnix-csarnok, az összecsapásra kilátogató szurkolók végig fantasztikus hangulatot teremtenek, minden pillanatban biztatják a magyar együttest!
Véget ért az első játékrész! A mieink jobbak voltak az első félidőben és hamar vezetést szereztek, de a rengeteg kihagyott helyzet megbosszulta magát, az utolsó percekben pedig a csapat visszaállt védekezni. A szünetben Magyarország–Románia 1–1, amivel még mi állunk továbbjutásra!
15. Egyenlít Románia! Nem volt benne a román gól a mérkőzésben, F. Matei távolról, laposan büntetett, lövése az addig remeklő Tóth Gyula lába között talált utat a kapuba. 1–1
A magyar válogatott eddig egyértelműen uralja a mérkőzést, sok helyzetet dolgoz ki, de egyelőre csak egyet sikerült gólra váltania.
11. Labdaszerzés után három magyar játékos rohamozhatott a román kapura, Trencsényi tíz méterről a lövést választotta, a bal felső sarok felé tartó bombáját Iancu kapus azonban ki tudta tolni.
4. Egy szögletet követően vezet a magyar válogatott! Harnisch Ákos gyönyörűen begyakorolt figura után talált be a kapuba! 1–0
A helyszínen lévő magyar szurkolók füttyszóval és „cigányozással” fogadták a román himnuszt.

Kezdőcsapatok és keretek
Románia:
Iancu – M. Matei, Ignat, F. Matei, Lupu
Cserék: Tonita (kapus), Al-Ioani, Sotarca, Ignat, Panzaru, Raducu, Manya, Szöcs, Csoma, Stoica. Szövetségi kapitány: Jakab Zoltán
Magyarország: Tóth Gyula – Trencsényi János, Dávid Richárd, Lovas Norbert, Rábl János
Cserék:
Tihanyi Csaba, Gál István, Öreglaki Norbert, Szeghy Szabolcs, Hosszú Ádám, Komáromi Péter, Németh Péter, Harnisch Ákos, Dróth Zoltán. Szövetségi kapitány: Sito Rivera

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik