nemzetisport.hu 2013.09.10 23:19 Frissítve: 2015.02.19 01:13

Egervári: Úgy számolunk, hogy hat pontot kell szereznünk

Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az észtek elleni 5–1-re megnyert világbajnoki selejtező után elmondta, magas hőfokon és motiváltan játszva sikerült a három pontot megszerezniük. Úgy számol, hat pont kell a hátralevő két meccsen a pótselejtezőhöz. Tarmo Rüütli szerint a pénteki az igazi arcuk, amikor nem sok kellett volna hozzá, hogy legyőzzék a hollandokat.

Így ünnepelte Dzsudzsák Balázs és Egervári Sándor az észtek elleni sikert (Fotó: Török Attila)„Mindenek előtt szeretném megköszönni a jelenlevő szurkolóknak a buzdítást, szeretetet, amit kaptunk, és a világbajnok vízipóló-válogatott kiállása is sokat jelentett. Magas hőfokon, motiváltan, jól játszva sikerült a három pontot otthon tartanunk" – kezdte Egervári Sándor a sajtótájékoztatón.

 MAGYARORSZÁG CSOPORTMÁSODIK, HA...
...6 pontot szerez hátralevő két mérkőzésén;
...4 pontot szerez, és a románok, valamint a törökök legalább egyik meccsükön pontokat vesztenek;
...3 pontot szerez, és a románok, valamint a törökök nem szereznek 3 pontnál többet.

„Hátba veregettük egymást a lefújás után, nagy volt az öröm az öltözőben. Fülöp Marci és Juhász Roland is jelen volt, a keret nagyon összezárt, egymást segítették, ami a pályán is meglátszódott. Ami a riválisok meccsét illeti, feltételeztük, nagyon harcos török csapat lesz a románok ellenfele, amely képes Bukarestben is nyerni. Hogy így lett, fenntartja számunkra is a reményt, de nehéz lesz megtartani a második helyet" – tette hozzá a kapitány.

SZALAI KIMARADÁSÁRÓL, DEVECSERI BEMUTATKOZÁSÁRÓL, NÉMETH GÓLJÁRÓL

ÍRÁSAINK A MAGYARORSZÁG–ÉSZTORSZÁG MECCSRŐL
 Egervári: Úgy számolunk, hogy hat pontot kell szereznünk
Dzsudzsák: Rendőrökkel kellett edzenünk
Válogatott: értékelje az észtek ellen nyújtott teljesítményt!
„Csak" Hollandiát és Andorrát kell megverni a 2. helyért
Kiütöttük az észteket, 13 éve senkitől nem látott bravúr kell Hollandiában 

„Több oka is van Szalai kimaradásának, az elsődleges, hogy a pénteken mutatott játéka alapján változtatni akartunk. De nem hiszem, hogy egy 5–1-es győzelem után azzal kellene foglalkozni, aki nem volt ott a pályán."

„Devecseri jól mutatkozott be, gyors, agresszív védő. Laczkó kisebb problémákra hivatkozott a szünetben, ezért is kellett cserélni, és úgy ítéltük meg, Devecseri az erényei kapcsán a segítségünkre lehet. Németh már a korábbi meccsein is közel járt a gólhoz, és ma is többször jól érkezett, megérdemelte már, hogy megszerezze az első találatát."

MI VÁLTOZOTT PÉNTEKHEZ KÉPEST?

DZSUDZSÁK: RENDŐRÖKKEL EDZETTÜNK
 

„Rövidre fogom: nagyon büszke vagyok a csapatnak, gratulálok, magunkért játszottunk. Nem akarok nagy szavakat használni, nem akarom sajnáltatni magunkat, nem kell minket sajnálni. Második helyen állunk a csoportban, megyünk tovább a saját utunkon – nyilatkozta az m1-nek a Magyarország–Észtország (5–1) vb-selejtezőt követően Dzsudzsák Balázs. – Remélem, pár embernek, legalább a hozzátartozóknak örömet tudtunk szerezni, akik őszintén tudnak örülni ennek a sikernek.”
„Október még messze van. Minden előfordulhat a labdarúgásban, de felesleges előre bármit mondani. Ma a csapat megmutatta, tud focizni. Az a nyomás, amit az elmúlt három napban megéltünk, hogy rendőrökkel kellett edzenünk, nem biztos, hogy normális. De elvileg szeretnek bennünket, úgyhogy majd meglátjuk..." – tette hozzá Dzsudzsák.

„Bukarestben a második percben kapott gól sok mindent meghatározott, a második román találat után elment a hit, lepattantunk az ellenfélről, és a motivációval is gond volt. Korábban nem volt jellemző ez ránk, ilyen meccs talán az itthoni holland volt. De nem feltartott kézzel játszottunk a románok ellen sem, a lényeges dolgokat jobban oldották meg. Ami pénteken belénk szorult, azt most sikerült kiadnunk magunkból. A játékosok bebizonyították, az elmúlt három év nem volt véletlen. A mérkőzés kilencven százalékában az történt, amit mi akartunk, Ma mindenki felpörgette magát, de kellett az első gól is, hogy felszabaduljanak a játékosok."

AZ OKTÓBERI SELEJTEZŐKRŐL

„Úgy számolunk, hogy hat pontot kell szereznünk. A játékosok formája, sérülések is befolyásolhatják a keret összetételét. Juhász Roland biztosan nem fog tudni szerepelni azokon a meccseken. Gerával nemrég beszéltem, ha tud előtte egy-két első osztályú meccset játszani, akkor számolunk vele."

AZ ÉSZT KAPITÁNY SZERINT A PÉNTEKI AZ IGAZI ARCUK

Tarmo Rüütli, az észtek kapitánya érthető módon csalódott volt a mérkőzés után.

„Valószínűleg a pénteki az igazi arcunk, ma nem tudtuk kellően koncentráltan játszani, a magyarok jól használták ki a lehetőségeiket, és erőbedobásban, valamint lelkesedésben is maximálisan teljesítettek – mondta Rüütli, akit arról is kérdezték, képesnek érzi-e a mieinket egy amszterdami győzelemre. – Ha jó napot fog ki a magyar csapat, és kapott gól nélkül megússza, összejöhet a bravúr, mi is közel voltunk a sikerhez a múlt héten."

VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐSOROZAT
EURÓPAI ZÓNA, D-CSOPORT, 8. FORDULÓ

MAGYARORSZÁG–ÉSZTORSZÁG 5–1 – online tudósítás

Budapest. V: Kulbakov (Szavickij, Zsuk – fehéroroszok)
MAGYARORSZÁG:
Bogdán – Vanczák, Guzmics, Kádár, Laczkó (Devecseri, 61.) – Koman, Elek Á. (Gyömbér, 76.), Hajnal, Dzsudzsák – Böde, Németh K. (Szakály, 86.) Szövetségi kapitány: Egervári Sándor
ÉSZTORSZÁG: Pareiko – Jääger, Reintam, Klavan, Teniste – Purje (Ojaama, a szünetben), Vunk, Mosnikov, Kink (Kams, 76.) – Anier, Ahjupera (Zenjov, a szünetben). Szövetségi kapitány: Tarmo Rüütli
Gólszerző: Klavan (11. – öngól), Hajnal (21.), Böde (41.), Németh K. (69.), Dzsudzsák (85.), ill. Kink (48.)

AZ ÁLLÁS
1. Hollandia 8 7 1 24–4 +20  22
2. MAGYARORSZÁG 8 4 2 2 18–12 +6  14
3. Törökország 8 4 1 3 14–7 +7  13
4. Románia 8 4 1 3 13–12 +1  13
5. Észtország 8 2 1 5 6–16 –10  7
6. Andorra 8 8 0–24 –24  0
A CSOPORT TOVÁBBI PROGRAMJA
2013. október 11. Észtország–Törökország  
2013. október 11., 20.30
Hollandia–Magyarország  
2013. október 11. Andorra–Románia  
2013. október 15., 20.30
Magyarország–Andorra  
2013. október 15. Románia–Észtország  
2013. október 15. Törökország–Hollandia

Mire számít az utolsó két vb-selejtezőn?

Eredmények állása
 
2021.01.24 21:17:03

Magyar válogatott BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Valószínűleg nincs mit tudni, mert egyetlen, nyilvánvaló ok nem jelölhető meg. Ezért Irapuato rejtélye ma nem is azt jelenti nekem, mi történt, inkább azt, miért nem vagyunk képesek még mindig szabadulni tőle.

2021.01.22 18:15:48

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

„Bízom abban, hogy lesz még alkalmam erős bajnokságban játszani, ám ehhez extrát kell nyújtanom.”

2021.01.18 23:36:20

Magyar válogatott THURY GÁBOR

A Tanár úr, az 1938-ban vb-ezüstérmes Lázár Gyula haláláig hű maradt a Ferencvároshoz.

2021.01.14 23:34:16

Magyar válogatott SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Ilyenkor persze mindent rózsaszín köd borít.