Eb 2024: A labdák néha erre pattannak, néha arra – Dragan Sztojkovics

BODNÁR ZALÁN (Belgrád)BODNÁR ZALÁN (Belgrád)
Vágólapra másolva!
2023.09.08. 00:37
null
Dragan Sztojkovics (Fotó: Szabó Miklós)
A szerb labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem látja tragédiának a vereséget, szerinte szerencséje is volt a magyar válogatottnak – Dragan Sztojkovics így értékelt a 2–1-es magyar győzelemmel végződő belgrádi Eb-selejtezőt követő csütörtök esti sajtótájékoztatón.

 

Nyugodt hangnemben válaszolt a sokszor kissé dühösnek ható szerb újságírók kérdéseire Dragan Sztojkovics, a szerb válogatott szövetségi kapitánya, korábbi világklasszis középpályás.

„Jól kezdtünk, volt pár helyzetünk az elején, és gólt is szereztünk, de rövid időn belül a magyar csapat váltani tudott, és két gyors góljával megfordította a mérkőzést. Az első félidőben nem voltunk elég mozgékonyak, de a második félidőt már egyértelműen uraltuk. Próbálkoztunk, de sajnos gólt nem tudtunk szerezni. Nem tragédia, ami történt. Szerettünk volna persze egyenlíteni vagy nyerni, de ez a szerencsén is múlik. Most nem volt szerencsénk, a labda néha erre pattan, néha arra, most többnyire úgy pattant, hogy a magyar csapatnak volt jó” – összegzett a szerb kapitány.

Az egyik szerb újságíró egyenesen úgy fogalmazott: Magyarország most előadást tartott Szerbiának.

„Erős ellenféltől kaptunk ki – reagált Dragan Sztojkovics. – Az első félidő a magyaroké volt, a második miénk, közel álltunk a döntetlenhez, de nem sikerült. Ennyi. A fiúk megtettek mindent, próbáltuk frissíteni is a csapatot, igyekeztünk támadni, de az egyenlítés nem sikerült. El kell fogadni ezt a vereséget, már a következő meccsre kell összpontosítani.”

Az egyik felvetés szerint mintha a magyar csapatnak több energiája és nagyobb akarata lett volna.

„Ez nem igaz – cáfolt a szakember. – A fiúk mindent megtettek, nincs olyan, hogy ne akarna valaki. Mindenki hajtott, de van ellenfél is a pályán, amely néha erősebb vagy szerencsésebb.”

Arra a kérdésre, hogy a jobb oldalon támadóként miért Nemanja Radonjics kezdett Andrija Zsivkovics helyett, azt felelte: „Zsivkovicsnak kisebb sérülése van, a bal lábára rátapostak, kérdéses volt, hogy egyáltalán pályára léphet-e. És Radonjics is kiváló játékos, nagyon jól futballozott az első negyvenöt percben. Előre megbeszéltük, hogy ő kezd, aztán cserélünk, mindketten egy-egy félidőt kapnak, és így is történt.”

És hogy milyen hibák vezettek az egymást követő két magyar gólhoz?

„Semmilyen nagy hiba nem történt, mindkét gólhoz megpattanó labdák kellettek, mint mondtam, nagy szerencséjük is volt a magyaroknak – mondta Sztojkovics. – Nekünk is szokott így alakulni, néha mi rúgunk ilyenből gólt, néha mi kapunk. Pech, hogy mindez három perc alatt történt. Próbáltunk nyugodtak maradni ezután, voltak helyzeteink, de a labda valamiért nagyon nem akart a hálóba menni. Négy meccs még vár ránk, azokat meg kell nyernünk, és hiszek benne, hogy így is lesz. Ez csak az első félidő volt a magyarok ellen, Budapesten jön majd októberben a második félidő, utána lehet megvonni a mérleget.”

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ, G-CSOPORT
SZERBIA–MAGYARORSZÁG 1–2 (1–2)
Belgrád,
Rajko Mitics Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Juan Martínez (spanyol)
SZERBIA: V. Milinkovics-Szavics – Veljkovics, Gudelj, Pavlovics – Radonjics (Zsivkovics, a szünetben), Makszimovics (Milenkovics, 64.), Sz. Milinkovics-Szavics, Kosztics (Mladenovics, a szünetben) – Tadics (L. Ilics, 87.), Vlahovics (Jovics, 87.) – A. Mitrovics. Szövetségi kapitány: Dragan Sztojkovics
MAGYARORSZÁG: Dibusz – Lang, W. Orbán, Szalai Attila – Nego, Nagy Ádám (Kata, 77.), Styles, Kerkez (Fiola, 70.) – Sallai R. (Csoboth, 90+4.), Varga Barnabás (Ádám Martin, 77.), Szoboszlai D. Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: Szalai Attila (10. – öngól), ill. Varga Barnabás (34.), Orbán (36.)

A csoport másik mérkőzésén
Litvánia–Montenegró 2–2 (Paulauskas 71., Cernych 90+4., ill. Krsztovics 78., Szavics 89.)

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. MAGYARORSZÁG 4 3 1 7–1 +6 10
2. Szerbia 4 2 1 1 6–3 +3 7
3. Montenegró 4 1 2 1 3–4 –1 5
4. Litvánia4 223–7–42
5. Bulgária 4 2 2 2–6 –4 2

A Nemzeti Sportot Szerbiából tudósította: Bodnár Zalán, Somogyi Zsolt, Pusztai Viola (videó), Szabó Miklós (fotó)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik