Csányi: Dárdai utódlásán is el kell gondolkodni

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.03. 07:45
null
Csányi Sándor is amondó, a Hertha nem hívhatja vissza egyoldalúan Dárdai Pált a magyar válogatottól (Fotó: Korponai Tamás)
Csütörtökön a Magyar Labdarúgó-szövetség közgyűlése további öt évre bizalmat szavazott Csányi Sándor elnöknek – az MLSZ első embere újraválasztása után Dárdai Pál szövetségi kapitány sorsáról is beszélt a Nemzeti Sportnak.

Mint ismeretes, a Hertha BSC és a magyar szövetség eltérően értékeli Dárdai szerződését: a németek visszahívási opcióról beszélnek (és ezt minden bizonnyal meg is próbálják érvényesíteni, ha a csapat megőrzi élvonalbeli tagságát), az MLSZ pedig állítja, a berlini csapat egyoldalúan nem dönthet ebben a kérdésben.

Mi lesz Dárdai Pállal? – tette fel a Nemzeti Sport a kérdést Csányi Sándornak.

„Az igazság az, hogy a legtöbbször Vági Márton egyeztetett a Herthával. A tény az, hogy van egy szerződés, amely november harmincadikáig szól. Ez idő alatt a Hertha jelentkezhet olyan igénnyel, hogy visszarendelné Palit, ám a mi olvasatunkban ezt egyoldalúan nem teheti meg” – ismertette az MLSZ álláspontját az elnök.

„Fontos hangsúlyozni, hogy eddig nem jelentkeztek Berlinből. Az ugyanakkor nyilvánvaló, hogy ez a megoldás senkinek nem jó. A magyar futballnak hosszú távon az az érdeke, hogy legyen egy Bundesliga-edzője. Éppen ezért tudomásul kell vennünk, ha Dárdai Pál a Bundesligát választja. El is kezdhetünk azon gondolkodni – és ezen a téren a jelenlegi kapitánnyal az élen sokak véleményére számítok –, hogy ki legyen az utódja. Mondom ezt annak ellenére, hogy ha kijutunk az Európa-bajnokságra, azt szeretném, hogy Pali vezesse a válogatottat” – tette hozzá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik