nemzetisport.hu 2015.04.03 07:45 Frissítve: 2015.04.03 09:53

Csányi: Dárdai utódlásán is el kell gondolkodni

Csütörtökön a Magyar Labdarúgó-szövetség közgyűlése további öt évre bizalmat szavazott Csányi Sándor elnöknek – az MLSZ első embere újraválasztása után Dárdai Pál szövetségi kapitány sorsáról is beszélt a Nemzeti Sportnak.

Csányi Sándor is amondó, a Hertha nem hívhatja vissza egyoldalúan Dárdai Pált a magyar válogatottól (Fotó: Korponai Tamás)

Mint ismeretes, a Hertha BSC és a magyar szövetség eltérően értékeli Dárdai szerződését: a németek visszahívási opcióról beszélnek (és ezt minden bizonnyal meg is próbálják érvényesíteni, ha a csapat megőrzi élvonalbeli tagságát), az MLSZ pedig állítja, a berlini csapat egyoldalúan nem dönthet ebben a kérdésben.

Mi lesz Dárdai Pállal? – tette fel a Nemzeti Sport a kérdést Csányi Sándornak.

„Az igazság az, hogy a legtöbbször Vági Márton egyeztetett a Herthával. A tény az, hogy van egy szerződés, amely november harmincadikáig szól. Ez idő alatt a Hertha jelentkezhet olyan igénnyel, hogy visszarendelné Palit, ám a mi olvasatunkban ezt egyoldalúan nem teheti meg” – ismertette az MLSZ álláspontját az elnök.

„Fontos hangsúlyozni, hogy eddig nem jelentkeztek Berlinből. Az ugyanakkor nyilvánvaló, hogy ez a megoldás senkinek nem jó. A magyar futballnak hosszú távon az az érdeke, hogy legyen egy Bundesliga-edzője. Éppen ezért tudomásul kell vennünk, ha Dárdai Pál a Bundesligát választja. El is kezdhetünk azon gondolkodni – és ezen a téren a jelenlegi kapitánnyal az élen sokak véleményére számítok –, hogy ki legyen az utódja. Mondom ezt annak ellenére, hogy ha kijutunk az Európa-bajnokságra, azt szeretném, hogy Pali vezesse a válogatottat” – tette hozzá.

2021.05.09 00:02:14

Magyar válogatott BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A lényeg azonban mindezek mellett, sőt előtt az, hogy újra országos üggyé vált a kerethirdetés. Visszakaptuk egyik kedvenc játékunkat, amelyet már örökre elveszettnek hittünk.

2021.05.07 16:17:57

Magyar válogatott P. K.

Megnéztük Marco Rossi bő keretét, ki mennyire van játékban – többen is kiemelkednek.

2021.05.07 16:40:42

Magyar válogatott THURY GÁBOR

A két vb-selejtező után a jugoszlávok elleni idegenbeli futballmeccset megkülönböztetett figyelem kísérte.

2021.05.07 12:15:36

Magyar válogatott L. PAP ISTVÁN

Bécsben olyan ihletett állapotban védett, hogy nemcsak országos népszerűségre tett szert…