Bolgár–magyar: ezért nem lehet játszani a plovdivi stadionban – fotók

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2023.11.09. 21:42
null
Egy héten belül biztosan nem készül el a tetőszerkezet
A plovdivi stadiont építő cégek egyike a Facebook-oldalára tett friss képeket a Hriszto Botev Stadionról, amelyben a bolgár szövetség a jövő csütörtöki Bulgária–Magyarország Európa-bajnoki selejtezőt rendezné.

Arról beszámoltunk, hogy a stadion építését végző vállalatok arról értesítették Plovdiv polgármesterét, hogy a munkálatok miatt a jövő héten nem tanácsos mérkőzést rendezni a stadionban.

„Az acél tetőszerkezet szerelése rendkívül összetett folyamat, hetekre előre meg van tervezve, mert csak egy futballklub programjához, a stadion fő használójának, a Botev Plovdivnak a programjához van szabva” – írták.

Viktor Ignatov sajtófőnök ezek után azt írta a Nemzeti Sportnak, hogy „ha a mérkőzés helyszínében bármilyen változás lesz, azt a hivatalos csatornáinkon bejelentjük. Jelenleg azt mondhatom, hogy a mérkőzést Plovdivban rendezik meg”.

A PIMK fotóiból kiderül, hogy a stadion egyáltalán nincs olyan állapotban, hogy ott egy hét múlva mérkőzést rendezzenek.

A bolgár szövetség szurkolói rendbontásoktól tart, ezért kérte az UEFA-tól, hogy Szófia helyett Plovdivban, nézők nélkül rendezzék meg a mérkőzést, és az UEFA ezt jóvá is hagyta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik